Vestjyske unge er i fritidsjob-toppen

Ringkøbing-Skjern Kommune ligger placeret i top tre i hele landet, når det gælder unge med fritidsjob. Arkivfoto

Vestjyske unge er i fritidsjob-toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vestjyske unge kan tage fat - det viser nye tal, som placerer dem i top 3 for hele landet.

Ringkøbing-Skjern: De vestjyske forældre har mindre grund til at klage over uvirksomme unge, end fædre og mødre i det meste af landet.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er andelen af 13-17-årige, der har et fritidsjob, nemlig blandt de højeste i Danmark.

39,4 procent af de unge i aldersgruppen er på den ene eller anden måde aktive på arbejdsmarkedet i Ringkøbing-Skjern, og det er nok til en national tredjeplads, kun overgået af Varde med 40,9 procent og Læsø på en klar førsteplads med 45,5 procent af de unge, der har et job.

Undersøgelsen rammer nok lige ned i den selvforståelse om vestjyderne som nogle gæve, arbejdsomme individer.

Det mener også Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V), der ikke er overrasket over undersøgelsen, som er foretaget af Danmarks Statistik. Tallene stammer fra 2016.

- Det ligger nok i vores dna. Vi vil gerne være foretagsomme, og vi vil gerne have, at der sker noget, siger han om de unges virkelyst.

De 39,4 procent af unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har fritidsjob, skal holdes op mod landsgennemsnittet på 31,5 procent i 2016. Sidstnævnte tal er i øvrigt faldet fra 38,2 procent i 2008.

Flest og færrest med fritidsjob
Top 5Læsø - 45,5 procentVarde - 40, 9 procent

Ringkøbing-Skjern - 39,4 procent

Fanø - 39,1 procent

Ikast-Brande - 38,2Bund 5Gentofte - 25,4 procent

Frederiksberg - 25,2 procent

København - 25,2 procent

Rudersdal - 24,7 procent

Lyngby-Taarbæk - 23,1 procent

Kilde: Danmarks Statistik

Sundt at tage fat

Foruden de unges lyst til at tage et job, mener borgmesteren, grunden til det høje beskæftigelsestal blandt de 13-17-årige også er, at de vestjyske erhvervsdrivende stiller gode rammer op for fritidsjob.

- Der er masser af virksomheder, der gerne vil tage imod unge. Det gælder både indenfor industri, landbrug, detailhandel, håndværk og turisme, der skaber muligheder for fritidsjob, siger Hans Østergaard.

- Jeg tænker, det er sundt, at de unge kommer ud og tager fat og deltager i arbejdsmarkedet, fortsætter Hans Østergaard.

- De lærer nogle ting om det at varetage et job og de forpligtelser, det giver. Det er med til at gøre dem robuste, men det lærer dem også, at der er brug for dem derude - og det er der, understreger han.

Borgmester Hans Østergaard håber således også, at det høje beskæftigelsestal blandt de unge i kommunen kan give mange af dem lyst til at tage en erhvervsuddannelse.

Generelt for andelen af de 13-17-årige, der har fritidsjob, gælder det, at jo længere man kommer fra hovedstaden, jo mere arbejder de unge.

Vestjyske unge er i fritidsjob-toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce