Vestjyske kokke skal lære at tiltrække pengestærke gastroturister

Lokale specialteter fra dabs er med til at skabe en lokal fødevarefortælling, som kan tiltrække gastroturister. Arkivfoto:

Vestjyske kokke skal lære at tiltrække pengestærke gastroturister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vestjyske fødevarer og spisesteder skal slås fast på det gastronomiske verdenkort, så et nyt turistsegment, der bruger mange penge, kan tiltrækkes.

Ringkøbing-Skjern: Hvordan får man hevet flere madglade turister til Ringkøbing-Skjern?

Det skal en flok kokke og madhåndværkere nu lære, når et kokkenetværk mødes på tirsdag med turistchef i Varde Kommune, Colin Seymour. Han har været en af de drivende kræfter for at sætte Sydvestjylland på det kulinariske landkort gennem målrettet arbejde med både den danske og internationale presse.

Netop at fortælle historien om lokale råvarer og madkultur er et af fokusområderne, når han skal besøge det vestjyske kokkenetværk. Og det kan tiltrække et nyt købestærkt gæstesegment til området - de såkaldte gastroturister. Det har man i den grad lykkedes med i Sydvestjylland.

- Grundlæggende har vi arbejdet strategisk med at definere det sydvestjyske område som en kulinarisk rejsedestination ved at skabe en fødevaremæssig profil og skabe presseomtale nationalt og internationalt. På den måde har vi sikret et gæstesegment, der er højforbrugende, sige Colin Seymour.

Colin Seymour, turistchef i Varde Kommune, skal lære vestjyske kokke at sælge den lokale kulinariske fortælling. Arkivfoto: Jesper Kristensen
Colin Seymour, turistchef i Varde Kommune, skal lære vestjyske kokke at sælge den lokale kulinariske fortælling. Arkivfoto: Jesper Kristensen
Foto: Jesper Kristensen/Scanpix Denmark

International opmærksomhed

Den gode historie om Noma og det nye nordiske køkken er allerede gået verden rundt.

Det har skabt opmærksomhed om Danmark som en gastronomisk højborg. Nu skal den fortælling tages videre, så det ikke kun bliver en fortælling på tallerkenen.

- Gæsterne skal besøge producenterne, selv komme ud i naturen og samle lokale råvarer og få god lokal med på restauranterne. Man kan få hele oplevelsen med til bordet ved at komme herover på vestkysten, siger Colin Seymour.

Nu har et internationalt rejsemagasin lavet et 14 siders opslag om den Sydvestjyske natur og gastronomi, og området har været på forsiden af et andet gastronomisk rejsemagasin. Alt sammen noget, der slår det område fast som et, det er værd at rejse efter.

- Det har betydet, at i de kredse, hvor mad er en reason to go, er der blevet større buzz om vores område, siger Colin Seymour.

Velkommen, lisvnydere

Der er flere fordele ved at tiltrække gastroturisterne, fortæller han:

- Det er et livsnydersegment, der lægger flere penge, og de kommer på andre tider på året. På den måde kan man udvide turistsæsonen. I Sydvestjylland har vi forskellige sæsoner for lam, østers og svampe.

Således lavede man sidste år en svampefestival i uge 37, altså noget udenfor den normale højsæson, med masser af kulinarisk oplever centreret om svampe - både i naturen og på de lokale restauranter.

Den jyske vestkyst er allerede ved at blive en kulinarisk magtfaktor med Michelin-besmykkede Henne Kirkeby Kro og vinder af Bocuse d'Or Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel. Nu skal Ringkøbing-Skjern med på den vogn.

Kokkenetværket består af cirka 20 kokke og madkunstnere fra primært Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er femte gang, netværket mødes, og bag arrangementet i Fødevareparken Skjern Enge står Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Vestjyske kokke skal lære at tiltrække pengestærke gastroturister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce