Udstilling om fugle i vestjysk natur


Udstilling om fugle i vestjysk natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOF Vestjylland og Ringkøbing-Skjern Museum slår døren op til fugleudstillingen "Fugle i den vestjyske natur".

SKJERN: Søndag 18. juni åbner en ny udstilling på Skjern Å Museet i Skjern om fugle i vestjysk natur. Syv vestjyske naturkunstnere har bidraget til udstillingen med flotte malerier og skulpturer af fuglene, som de oplever dem i det vestjyske landskab.

Tre af kunstnerne - Kirsten Røjle, Trine Theut og Marco Brodde kommer fra Esbjerg-Ribe området, Olav Martinsen fra Velling, Karen Lund Andersen fra Ringkøbing, Jens Overgaard Christensen fra Staby og Jens Friemer fra Vejlerne.

- Flere af naturkunstnerne har tidligere deltaget i Ringkøbing-Skjern Museums naturkunstnerworkshops og bidraget med deres malerier fra Skjern Enge og Ringkøbing Fjord til bogen "Det vestjyske landskab", fortæller Marianne Linnemann fra DOF Vestjylland, som er initiativtager til udstillingen.

- I vinter tog jeg kontakt til museumsdirektør Kim Clausen og spurgte, om museet og DOF Vestjylland skulle samarbejde om at etablere en fugleudstilling med vestjyske naturkunstnere. Kim Clausen var positiv overfor idéen, og efter nogle drøftelser om, hvor udstillingen skulle sættes op, faldt valget på Skjern Å Museet, siger hun videre.

Naturkunstnernes teknikker og udtryk er meget forskellige, men fokus er det samme - fugle og natur.

Malerier og skulpturer er blevet til efter erfaringer i naturen og intense studier af fuglenes særpræg. Gennem malerierne og skulpturerne viser naturkunstnerne deres kærlighed til den fantastiske fugleverden og det landskab de raster, fouragerer, yngler og lever i.

Malerierne er med til at fastholde oplevelsen af landskabet og den enkelte fugl, en oplevelse som ofte kan være kortvarig og flygtig. Skulpturer af skarver er med til at forstærke oplevelsen af siddende skarver på bunker. Fugleskulpturer og museets "gamle" lokkefugle, som er små kunstværker, er sat ind i montrer og giver en ekstra dimension i rummene.

Udstillingen er åben søndag til tirsdag kl. 13-16 fra 18. juni til 12. september. Der holdes tre rundvisninger i fugleudstillingen i forbindelse med DOF Vestjyllands og Danmarks Naturfredningforenings Åben Ådal i Skjern Enge.

/EXP

Udstilling om fugle i vestjysk natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce