!DOCTYPE html> Udsatte børn på sommerlejr i Skjern | Skjern-Tarm | jv.dk

Udsatte børn på sommerlejr i Skjern

En undersøgelse fra 2014 har vist, at netop oplevelser på sommerlejre sætter sine aftryk hos de deltagende børn. Pressebillede

Udsatte børn på sommerlejr i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKJERN: En uge med snobrød, hygge og ikke mindst eventyr i naturen. Det er, hvad 38 udsatte børn har i vente i år, når de drager på Blå Kors' sommerlejr i Skjern. Erfaringerne viser, at børnene får styrket deres selvværd og knyttet venskaber, som rækker ud over lejren.

Hvad gemmer der sig i junglen, på polarcirklen eller bare på den anden side af fortovet? Eventyr og udforskning af nye og spændende steder er årets tema på Blå Kors' Midtjyllandslejr, som finder sted på Finderup Efterskole.

Efterskolen er et af de steder, hvor Blå Kors Danmark i år sender i alt 290 udsatte børn og unge på sommerlejre. Det kan være børn, som har forældre med alkohol- eller stofmisbrug, psykiske problemer eller børn, som på anden vis er sårbare.

Midtjyllandslejren er for børn i alderen syv til 12 år. Lejren begynder mandag 17. juli og slutter fredag 21. juli.

I år er lejren i Skjern fuldt booket - 38 ud af 38 pladser er fyldt. Ifølge ferielejrkoordinator Sandra Trampedach Junget skyldes lejrenes popularitet et generelt stigende behov:

- Der er flere trængte familier, der ikke ikke selv har mulighed for at give deres børn sommerferieoplevelser. Mange, fordi de ikke har økonomisk eller mentalt overskud, fortæller hun.

En undersøgelse fra 2014 har vist, at netop oplevelser på sommerlejre sætter sine aftryk hos de deltagende børn. Fællesskaberne sammen med andre børn og ikke mindst de frivillige lejrledere er med til at styrke børnenes selvværd, give dem nye venskaber og oplevelser for livet.

/EXP 

Udsatte børn på sommerlejr i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce