Udflugt i lokalt område

Husholdningsforeningens medbragte formiddagskaffe blev nydt efter rundvisning på Borrislejren. Foto: Bodil Kronborg

Udflugt i lokalt område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ådum: 49 deltagere var med på Ådum Husholdningsforenings udflugt den sidste torsdag i juni. Det var en heldagstur i bus med tidligere borgmester Torben Nørregaard som chauffør og guide til spændende seværdigheder i egen kommune.

"En tur ud i naturen" var sat som overskrift og undervejs præsenterede Torben Nørregaard den varierede natur og attraktioner. Der var også tilbageblik til sammenlægningen til Ringkøbing-Skjern kommune i 2007, hvor han var den første borgmester. Det hele blev krydret med opmuntrende anekdoter.

Hedeareal og vestkyst

Dagens første mål var Borrislejren. Kassernemester Ole Pedersen kom med i bussen og gav en grundig orientering om skydeterrænet, hvor der er øvelser fra kl. 8 og indtil midnat på cirka 235 dage årligt. Lejrens personale på 155 personer hører under Forsvaret og meget mere blev fortalt, inden bestyrelsens medbragte kaffe og rundstykker kunne nydes ved en lille sø inde i lejren.

Bussen fortsatte til Pumpestation Nord med udsigt ud over Danmarks største floddelta. Torben Nørregaard fortalte, at Skjern Å afvander 11 procent af Jyllands areal.

En velsmagende middag med dansk bøf og isdessert ventede på Bork Kro. På vej gennem Tipperne kunne man fra bussen se nogle af de 327 berømte hytter i det fredede område.

Der var pause ved Nordladen til at se udstillingen, som beskriver 170 fuglearter i området. Videre nordpå blev der fortalt om Hvide Sande og Søndervig og gjort holdt på Røjklit Havn.

Husholdningsforeningen var igen klar med kaffe og brød. Hjemtur over Videbæk afrundede den indholdsrige dag.

/Bodil

Udflugt i lokalt område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce