To lokale unge udfordrer udlejningsbranchen

Michael Laursen og Steffen Isgren håber begge, at Danrent kan blive deres fuldtidsbeskæftigelse i fremtiden.
Foto: Jørgen Kirk

To lokale unge udfordrer udlejningsbranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksættere giver konkurrence til de store udlejningsbureauer med den nyoprettede virksomhed DanRent.

SKJERN: Det er ikke nogen hemmelighed, at det er de store udlejningsbureauer ved vestkysten, der står for størstedelen af sommerhusudlejningen - men det vil de to vestjyder Steffen Isgren og Michael Laursen nu forsøge at lave lidt om på. Som et hobbyprojekt, indtil videre, har de oprettet virksomheden DanRent, som skal gøre det muligt for sommerhusejerne at leje deres sommerhus ud på en mere fleksibel måde og direkte til gæsten i stedet for at gå igennem udlejningsbureauer.

For de to kække vestjyder handler det om at udfordre udlejningsbureauerne, men også give et alternativ til den traditionelle måde at leje sommerhuse ud på.

- Det ene udelukker ikke det andet. Sommerhusejerne kan også vælge at have huset hos et bureau men bruge vores alternativ som et supplement. Men det er et produkt, der sætter brugerne i centrum. Branchen har i mange år været domineret af bureauerne i stedet for sommerhusejerne, siger Michael Laursen.

Gutterne har arbejdet på idéen i over et år, og det har hele tiden været et hobby-projekt, da de begge har et spændende fultidsarbejde. Dog har de svært ved ikke at arbejde med DanRent, så snart der er mulighed for det.

- Vi kan simpelthen ikke lade være. DanRent er en del af os, og hver gang vi ses, fylder det meget i vores samtaler, og det er helt klart drømmene, der skaber motivationen til at sidde og arbejde på det om aftenen, når vi er kommet hjem fra arbejde, siger Steffen Isgren.

Det er ikke første gang, makkerparret har sat projekter i gang, og man kan meget vel kalde begge hobby-iværksættere.

- Vi har haft mange idéer, som vi har skudt i gang. Nogle er lykkedes og andre har vi lukket ned for igen efter kort tid. Men man er nødt til at prøve nogle ting af, før man får succes, og denne her idé kunne vi simpelthen ikke lade være med at prøve af, siger Michael Laursen.

Fleksibilitet er nøgleordet

Konceptet i DanRent er ret simpelt. Sommerhusejerne lægger deres sommerhuse ind på sitet med billeder og oplysninger om huset. Så modtager de henvendelser fra mulige gæster, og de kan helt selv vælge om de vil leje ud til den pågældende eller ej.

På den måde har sommerhusejeren selv mulighed for at styre, hvornår huset skal lejes ud og til hvem. Det behøver heller ikke være en hel uge, som man lejer ud, og der er intet krav om et bestemt antal uger i højsæsonen, hvor huset skal være tilgængeligt.

- Et af nøgleordene er helt klart fleksibilitet. Der skal tænkes i muligheder frem for begrænsninger, derfor tænker vi også, hvordan vi kan gøre det praktiske, som rengøring og nøgleudlevering, så nemt for ejeren som muligt, siger Michael Laursen.

Michael er selv medejer af forældrenes sommerhus, og her oplevede han begrænsninger i forhold til at leje huset ud via et bureau. Derfor valgte han og familien at udleje huset selv, og det er den mulighed, han gerne vil give videre til andre med en masse hjælp til alt det praktiske.

- Vi har udlejet huset mindre, men har tjent mere på det, og så har vi en større frihed til selv at styre udlejningen. Derudover er det rigtig hyggeligt at møde gæsterne og skabe en mere personlig relation til dem,« siger Michael Laursen.

Og det er netop en vigtig del af konceptet, at gæst og ejer kommer tættere på hinanden, så det ikke kun handler om den økonomiske gevinst.

To lokale unge udfordrer udlejningsbranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce