Testmøller: Grønt lys for at begynde planlægning

De bliver "voldsomt store", siger byrådsmedlem Niels Rasmussen om testmøllerne ved Lme Kær. Visualisering af møllerne, set fra Ringkøbing K.

Testmøller: Grønt lys for at begynde planlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknik- og miljøudvalgets flertal nikker ja til, at projektmagere kan gå i gang med planlægning af testmøller ved Lem Kær og Sdr. Bork.

RINGKØBING-SKJERN: Teknik- og miljøudvalget giver grønt lys for, at projektmagerne bag testmølle-projekterne ved Lem Kær og Sdr. Bork kan gå i gang med planlægningen.

Det var dog ikke et enigt udvalg, der traf beslutningen. Niels Rasmussen (SF) tog således forbehold for møllerne ved Lem Kær. Han ønsker, at der holdes et borgermøde, inden planlægningen igangsættes.

- Det er ganske voldsomt, det der er på vej. Møllerne i området kan blive op til 230 meter høje, og de er så store, at det vil påvirke naboer i Lem og Ringkøbing K, siger Niels Rasmussen.

Flertallet i teknik- og miljøudvalget mener ikke, at man med rimelighed kan kræve af mølleopstillerne, at de holder borgermøder, inden planlægningen overhovedet er kommet i gang, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Det er Niels Rasmussen uenig i.

- Det har man for eksempel gjort i Varde Kommune, hvor politikerne har sat sig spidsen for mølleplanlægningen; man havde udpeget fire områder til vindmøller, men efter borgermøder pillede man to af områderne ud, siger Niels Rasmussen.

Ja til testmøller

John G. Christensen peger på, at i forrige byrådsperiode besluttede politikerne at satse på testmøller frem for produktionsmøller.

- Vestas har behov for testmøllepladserne Lem Kær, Velling Mærsk og Sdr. Bork som supplement til testpladsen ved Østerild, siger han.

Niels Rasmussen anerkender behovet for testmøllepladser.

- Men i Lem Kær vil møllerne ikke bare blive meget høje; det visuelle indtryk af møllerne bliver også meget forvirrende, da de kommer op i forskellige højder; og jo højere, de er, jo mere larmer de, siger han.

- Vi skal have en anden vindmølleplanlægning i Ringkøbing-Skjern, for her i kommunen er det projektmagerne, der kommer med forslag om mølleopstillinger, uden at man har hørt naboerne først, fastslår Niels Rasmussen.

- Man har heller ikke kompenseret folk for de reelle værditab ved at ligge tæt på så store møller, tilføjer han.

Udvalget opfordrede i øvrigt projektmagerne til at sikre, at Vestas deltager i borgermøderne i foroffentlighedsfasen.

Testmøller: Grønt lys for at begynde planlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce