Studerende kan nu dyrke masser af idræt på HTX i Skjern

På Gymnasiet HTX Skjern er der investeret i masser af træningsudstyr, som fremover skal bruges af de elever, der vælger en ny studieretning med fokus på idræt og biotek. Arkivfoto: Torben Glyum

Studerende kan nu dyrke masser af idræt på HTX i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Gymnasiet HTX Skjern forventes det, at omkring 30 elever vælger en ny studieretning med fokus på idræt og biotek, når valget skal træffes om et par uger.

Skjern: At drive en ungdomsuddannelse i dag er lidt som at stå bag disken i en købmandsforretning, hvor det gælder om at have de rette varer på hylderne, hvis der skal trækkes kunder til.

Marianne Oksbjerre, der er direktør for Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, glæder sig derfor over, at Gymnasiet HTX Skjern nu har en ny studieretning i sortimentet: Idræt & Biotek.

- Vi får fat i en målgruppe, som - i forhold til vores lokalområde - kan vælge en god kombination af fag. Og ja, vi tænker da, at det kan give nye kunder i butikken, siger Marianne Oksbjerre.

Hun går dermed lidt i rette med rektor på Ringkjøbing Gymnasium, Tonny Hansen, der i tirsdagsavisen fortalte, at han netop har sendt en ansøgning til Undervisningsministeriet i håb om at få lov til at skabe en ny studieretning med fagene biologi, kemi og idræt.

- Vi synes, at vi giver de unge et godt tilbud med vores nye studieretning, tilføjer Marianne Oksbjerre.

Hvis vi er to eller tre skoler, der udbyder det samme, så får vi de unge spredt ud, og så risikerer vi, at det bliver for småt alle steder
Marianne Oksbjerre, direktør, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

Det kan blive for småt

Når eleverne på Gymnasiet HTX Skjern om et par uger skal vælge studieretning, forventer Marianne Oksbjerre, at omkring 30 unge sætter kryds ved Idræt & Biotek:

- Det er elevens interessefelt, der er det helt afgørende. Det er det, der har topprioritet hos os, siger direktøren for Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

Marianne Oksbjerre føler sig overbevist om, at der på HTX kan skabes et godt studiemiljø for unge, der eksempelvis gerne vil arbejde sundhedsfagligt og sundhedsvidenskabeligt i deres videre karriere.

- Hvis vi er to eller tre skoler, der udbyder det samme, så får vi de unge spredt ud, og så risikerer vi, at det bliver for småt alle steder, og at det derfor ikke bliver udbudt nogle steder, tilføjer Marianne Oksbjerre.

De nye tider på HTX-uddannelsen skal ses i lyset af seneste gymnasiereform, hvor idræt som fag i en specifik studieretning blev fjernet fra det almene gymnasium, STX - og i stedet lagt over i HTX-regi.

Efterfølgende har 20 STX-gymnasier dog fået lov til at udbyde en studieretning med idræt som et af fagene. Det gælder blandt andre gymnasierne i Holstebro, Ikast og Esbjerg.

Studerende kan nu dyrke masser af idræt på HTX i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce