Stort efterårsprogram: Kulturen bobler på bibliotekerne

- De to dage, hvor forårets og efterårets programmer præsenteres, er højdepunkter for os, og vores nyeste program er ingen undtagelse, siger Alice Hedevang Christensen, som er arrangementskoordinator ved bibliotekerne. Privatfoto

Stort efterårsprogram: Kulturen bobler på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spændende forfattere, sjov for børn og indsigtsfulde foredrag venter brugerne på kommunens fem biblioteker. Det nye efterårs- og vinterprogram er netop kommet på gaden.

Ringkøbing-Skjern: Ikke færre end 78 vidt forskellige arrangementer for børn og voksne er der i det program, som Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne netop har offentliggjort.

Igen i år er det lykkedes at samle en buket af landets mest aktuelle forfattere. I denne sæson kan man opleve Helle Vincentz, Niels Christian Larsen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Lotte Kirkeby og Elisabeth Gjerluff Nielsen, ligesom Ole Sønnichsen kommer og fortæller historien om danskeren William S. Knudsen, der ændrede 2. verdenskrig ved at strømline USA's våbenproduktion. Alligevel har hans bedrifter stort set været glemt af offentligheden i 70 år.

Haven og vildmarken

Senere på året fejres Videbæk Biblioteks 75 års jubilæum, og i den forbindelse kommer tv-legenden Søren Ryge på besøg. Søren Ryge fortæller i sit foredrag om spændende og skæve personligheder, han har mødt gennem sit lange tv-liv.

Overvejer man at følge en såkaldt antiinflammatorisk kostplan, er der råd og vejledning at hente, når kok og kostvejleder Signe Sandfeld kommer på besøg.

Drømmer man om et mere simpelt liv med fokus på bæredygtighed, økologi og nærvær - så er der foredrag med Helle Hestbjerg fra øko-samfundet Friland; som fortæller, hvordan familien flyttede fra det sikre og veletablerede til det eksperimenterende.

Jon Lindberg Jensen vandt første sæson af DR3 programmet Alene i vildmarken - og kommer deler ud af sine erfaringer med kampen mod naturen og sig selv.

Det er også for børn

For bibliotekets mindste brugere venter en bred vifte af sjove og engagerende aktiviteter som musikalsk legestue, kreative workshops og børneteater, hvor både fantasi og barnlighed kan få frit løb.

Nogle arrangementer kræver billet - til andre skal man bare møde op. Nogle arrangementer er gratis, og andre koster lidt. Der er noget for voksne, noget for børn, for de nysgerrige og videbegærlige, for barnlige sjæle, for unge og gamle, lover bibliotekerne.

Programmet kan hentes på kommunens fem biblioteker eller ses online på riskbib.dk

Stort efterårsprogram: Kulturen bobler på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce