Stemmerummene i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver handicapvenlige

Borgere med handicap i Ringkøbing-Skjern Kommune kan blandt andet gøre brug af luppe og tykkere penne til valgene. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Stemmerummene i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver handicapvenlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere med handicap i Ringkøbing-Skjern Kommune kan gøre brug af flere hjælpemidler, når danskerne inden længe skal til stemmeurnerne.

Ringkøbing: På alle 25 valgsteder i Ringkøbing-Skjern Kommune vil borgere med handicap kunne sætte deres kryds i et handicapvenligt stemmerum, når der inden længe er både Europa-Parlamentsvalg og Folketingsvalg.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

- Stemmerummet indeholder en lup, en tykkere sort pen og en LED-lampe, som kan justeres i lysstyrke og farvetone. Hjælpemidlerne skal sikre, at borgere med nedsat syn tydeligt kan aflæse stemmesedlen og se, hvor krydset er sat, skriver kommunen i meddelelsen.

Ved Rofi-centret i Ringkøbing er der desuden et hæve-sænke-bord, som kan være en hjælp for kørestolsbrugere. Samme sted vil kommunen placere et CCTV, der kan gøre sedlen synlig på en skærm i stemmeboksen i stedet.

Disse datoer kan du brevstemme
  • Lørdag 11. maj fra klokken 9.30-12 (kun til Europa-Parlamentsvalget)


  • Lørdag 18. maj fra klokken 9.30-12


  • Torsdag 23. maj fra klokken 10 til 17


  • Lørdag 1. juni fra klokken 9 til 16 (kun til Folketingsvalget)

  • Brevafstemningen finder sted på Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor man naturligvis også kan komme og stemme i den almindelige åbningstid mandag kl. 10.00-17.00 og tirsdag-fredag kl. 10.00-13.30.

Brevstemme eller hjemmestemme

Hvis man ønsker at stemme ved et valgsted med hæve-sænke-bord og CCTV, skal man søge om det på Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside. Alternativt kan man hente ansøgningen hos Borgerservice eller bestille den på 99 74 12 22. Sidste frist for ansøgning om flytning af valgsted er 16. maj for Europa-Parlamentsvalget og 28. maj for Folketingsvalget.

Borgere med sygdom eller manglende førlighed får mulighed for at brevstemme fra eget hjem. Her skal man hente en blanket på kommunens hjemmeside eller hos Borgerservice, som man også kan bestille blanketten fra telefonisk på 99 74 12 22. Blanketten returneres til borgerservice, hvorefter man får besked om, hvornår man får besøg af de tilforordnede.

Stemmerummene i Ringkøbing-Skjern Kommune bliver handicapvenlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce