Skal Skjern have sin egen Amager Bakke?

Renseanæggene på Birkvej: Kan de eventuelt integreres i Skjern Bakke a la Amager Bakke? Arkivfoto.

Skal Skjern have sin egen Amager Bakke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet vil omdanne området ved rensningsanlæggene på Birkvej i Skjern til offentligt, grønt, rekreativt område; borgerne tages med på råd.

SKJERN: Skal vi have et Skjern Bakke på Birkvej, hvor der i øjeblikket ligger to rensningsanlæg?

Altså noget i retning af hovedstadens Amager Bakke, hvor et forbrændingsanlæg er forsynet med blandt andet skipister og klatrevæg.

Det er en af de muligheder, der er i spil, når borgerne høres i forbindelse med, at de rensningsanlæggene på Birkvej omdannes til et offentligt, grønt, rekreativt område.

Før planerne for området gøres konkrete, vil der blive holdt en foroffentlig høring, hvor borgernes ideer og forslag indhentes, har teknik- og miljøudvalget netop bestemt.

Borgermeningerne vil indgå i beslutningen om, hvilke konstruktioner på området, der muligvis skal bevares, og hvilke der skal fjernes.

Sagen går tilbage til 2017, byrådet den 12. december besluttede at ændre anvendelsen af området til offentligt, grønt, rekreativt område.

Det skete efter, at beboere i det nærliggende boligområde protesterede mod, at et af de to rensningsanlæg skulle genåbnes til behandling af industrielt spildevand; efterfølgende har kommunen startet planlægningen af området.

Muligheder

Da de er tale om en væsentlig ændring af området, vil det ud over en ny lokalplan også kræve et kommuneplantillæg.

Derfor er kommunen interesseret i at høre, hvad borgerne mener, at området skal bruges til, og der er flere forskellige spændende muligheder, mener teknik- og miljøudvalget.

Eksempelvis kunne der oprettes et naturcenter, der kan bruges i undervisningen af skoleelever i området, og udvalgte konstruktioner og bygninger kan genbruges, istandsættes og omdannes til andre formål.

Der kan også skabes grønne enge med læbælter, bygninger og konstruktioner kan fjernes, og området genskabes som engdrag.

Teknik- og miljøudvalget peger på, at med sin placering tæt på både byen og det åbne land rummer området en masse spændende muligheder, som man altså gerne vil have borgerne inddraget i udviklingen af.

Skal Skjern have sin egen Amager Bakke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce