Sirenevarsling var en fejl

Foto: Helene Bagger

Sirenevarsling var en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet fik vækket midt- og vestjyderne med sirenevarsling, der kun skulle have lydt i Viborg.

RINGKØBING/SKJERN: Kort før 22.30 fredag aften lød sirenerne over det meste af Midt- og Vestjylland, hvilket fik mange borgere op af sofaen eller ud af dynerne. Men der var kun fare på færde i Viborg, hvor en kraftig brand sender sort røg ud over dele af byen, og hvor borgere i området derfor skal holde sig inden for.

Alle andre områder, hvor luftsirenerne har lydt kunne ånde lettet op. Midt- og Vestjyllands politi, som havde varslet sirenerne over Viborg, opdagede hurtigt misæren, da det væltede ind med henvendelser på politikredsens Twitter-konto fra bekymrede borgere i Ringkøbing-Skjern, Herning, Silkeborg og alle andre kommuner i politikredsen.

https://twitter.com/MVJPoliti/status/1106667625269071878

Teknisk fejl

Kort efter lød sirenerne derfor igen med afvarslingssignalet, ligesom politiet gjorde opmærksom på, at der var sket en teknisk fejl i forbindelse med den udvidede version sirenevarslingen.

Det er i øvrigt ifølge Beredskabsstyrelsens oplysninger politidirektørerne i enkelte politikredsene, der har det overordnede ansvar for varslingen, mens det i praksis er Beredskabsstyrelsens indsatsleder, der i samarbejde med politiet beslutter at varsle med sirenebrug. Rent fysisk foregår aktiveringen af sirenerne dog fra Østjyllands Politi i Aarhus.

Hvor fejlen er sket er endnu uvist, men mon ikke der vanker kvajekage til lørdagens morgenbriefing.

Sirenevarsling var en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce