Rapport: Kan spare godt syv millioner på at lukke akutbiler

Der er penge at spare, hvis akutbilerne bliver nedlagt, men også tryghed at hente ved en ny model, mener socialdemokraten John G. Christensen. Arkivfoto

Rapport: Kan spare godt syv millioner på at lukke akutbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er både udsigt til en økonomisk gevinst - og bedre dækning for vestjyske patienter - hvis akutbiler erstattes af paramedicinere i ambulancerne, mener S-regionsrådsmedlem. Ældrerådsmedlem protesterer.

Ringkøbing-Skjern: Det vil give Region Midtjylland en besparelse på godt syv millioner kroner at lukke akutbilerne i Ringkøbing, Tarm og Skive og i stedet bemande de lokale ambulancer med paramedicinere.

Det er en af konklusionerne i den længe ventede rapport om akutberedskabet, som politikerne i regionen i dag har fået udleveret.

Ifølge regionsrådsmedlem John G. Christensen er der gode muligheder i at gøre rapporten til virkelighed. Løsningen vil ikke bare give en besparelse, men samtidig også styrke dækningen, mener han.

- Jeg er overbevist om, at vi får bedre dækning i det vestjyske, hvis der bliver politisk opbakning til at gennemføre ændringerne. Der bliver lagt op til at lukke tre akutbiler, men der bliver langt bredere dækning, fordi man opgraderer ambulancerne med paramedicinere. Samtidig bliver der lagt op til døgndækning af ambulancen i Videbæk - og det er rigtig meget værd, siger John G. Christensen.

Socialdemokraten understreger, at han denne gang bakker op om at nedlægge akutbilerne, fordi der er lagt op til at sætte noget andet i stedet for.

- Der er lagt op til en bedre dækning i vores område - både med en døgnambulance i Videbæk og det faktum, at der vil være paramedicinere i mange af vores ambulancer. Det vil give en langt større tryghed, siger han.

Et ramaskrig

Den udlægning er medlem af ældrerådet i Ringkøbing-Skjern og patientinddragelsesudvalget K.B. Nielsen langt fra enig i.

Sammen med Ældre Sagens Bent Møller Jensen har han stået i spidsen for kampen mod at fjerne akutbilerne.

- Jeg kan kun sige, at John G. Christensen glemmer én ting. Det kan godt være, at man sparer godt syv millioner, men samtidig kommer Falckstationerne i Tarm, Ringkøbing og Skive til at miste hænder, og det bliver et sted mellem fire og fem ansatte, som også er en del af forslaget. De får færre hænder generelt, siger han.

Rapporten om akutberedskabet viser ifølge John G. Christensen, at akutbilerne i Ringkøbing, Tarm og Skive rykker ud mellem 1,4 og 1,9 gange i døgnet, og derfor mener han, at ressourcerne kan bruges bedre.

Det afviser K.B. Nielsen.

- Det drejer sig ikke om, hvorvidt akutbiler kører en eller to gange. Vi har en langstrakt kommune med store afstande. Derfor kan man ikke reducere i vores akutberedskab. Der ville lyde et ramaskrig, hvis man forsøgte at rulle en lignende ordning ud i Herning eller Århus, siger K.B. Nielsen.

Giv os en lægebil

Hvis der skal pilles ved det nuværende akutberedskab, kan han kun leve med, at anæstesisygeplejerskerne i Ringkøbing og Tarm bliver erstattet af paramedicinere, hvis man samtidig får en lægebemandet akutbil i Ringkøbing.

- Det er kun rimeligt, siger K.B. Nielsen, der i øvrigt har stor folkelig opbakning til sin modstand mod at spare på akutberedskabet.

På et enkelt opslag på Facebook fik K.B. Nielsen 240 positive tilkendegivelser fra Ringkøbing-Skjernborgere.

Der bliver mulighed for at diskutere sagen om akutberedskabet på et offentligt møde i Højmark tirsdag aften, hvor Socialdemokraterne, Venstre og Radikale i Ringkøbing-Skjern har inviteret regionstoppen til debatmøde i Højmark Forsamlinghus.

Rapport: Kan spare godt syv millioner på at lukke akutbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce