Kom til fugledag i Skjern Enge

Fotoet her er fra DOF's store fugledag på Tipperne 30. april i år. Fotograf: Søren Langkjær.

Kom til fugledag i Skjern Enge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOF Vestjylland inviterer børn, forældre og bedsteforældre til en dejlig efterårsdag i Skjern Enge med masser af naturoplevelser og aktiviteter.

Skjern: Lørdag 21. oktober fra kl. 11 til kl. 16 inviterer DOF Vestjylland børn, forældre og bedsteforældre til en dejlig efterårsdag i Skjern Enge med masser af naturoplevelser og aktiviteter.

 - I DOF (Dansk Ornitologisk Forening) Vestjylland glæder vi os rigtigt meget til dagen og håber rigtigt mange får lyst til at komme ud til os i Skjern Enge, siger Marianne Linnemann fra DOF Vestjylland.

Skjern Enge er et stort fugleeldorado om efteråret. Vandrefalken, verdens hurtigste dyr også kaldet "det flyvende anker" sidder trofast på sin pæl og lurer på et festmåltid. Havørnen "den flyvende dør" og Nordeuropas største rovfugl svæver hen over Vesterenge. Ænderne svømmer snadrende og rappende omkring, og altid på vagt over for rovfuglene. De kridhvide sølvhejrer går sammen med de grå fiskehejrer på evigt kig efter en fisk eller to. Måske kommer en Blå Kærhøg lavt svævende over rørskoven.

- Fra taget af Pumpestation Nord og fra fugletårnene kan det meste af dette sceneri iagttages, fortæller Marianne Linnemann.

Naturcenter Skjern Enge, Gl. Boftoftevej 4 i Vostrup danner base på fugledagen. Her går naturstien til Pumpestation Nord. Undervejs kan man løse en naturquiz og prøve kræfter med trækfærgerne først over Skjern Å's sydlige løb og efter gåturen over Kalvholm trækfærgen over Skjern Å's hovedløb. På taget af pumpestationen står ornitologerne klar til at vise fuglelivet gennem teleskoperne. Pumpehuset er et lille museum i sig selv, der fortæller historien om afvandingen med bl.a. de originale pumper.

/EXP

 

Kom til fugledag i Skjern Enge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce