Insekter til hunden: HTX-elever vinder regionsmesterskab

Fire piger fra HTX i Skjern vandt i går regionsmesterskabet i teknologi. Deres produkt er bæredygtig hundemad med melorme. Privatfoto.

Insekter til hunden: HTX-elever vinder regionsmesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går fik Ringkøbing-Skjern Kommune fire nye regionsmestre. Amanda, Louise, Lizette og Sabrina fra HTX i Skjern vandt regionsmesterskaberne i teknologi.

Skjern: For at redde verden skal vi spise insekter. Det har de fleste vist efterhånden hørt. Men da det er langt fra de fleste, hvis tænder løber i vand ved tanken om græshopper og melorme, hvordan redder vi så planeten?

Det har Amanda, Louise, Lizette og Sabrina et godt bud på.

De fire piger vandt i går regionsmesterskaberne i teknologi for HTX-elever. På skolen i Skjern skal alle elever på andet år lave en eksamensopgave i faget innovation, udvikling og teknologi.

Her skal eleverne i grupper løse et problem ved at skabe et nyt produkt.

- Vores produkt er bæredygtig hundemad lavet af melorme. Vi har erstattet den normale proteinkilde, som ofte er oksekød eller kylling, med insekter. Vi har undersøgt hundes næringsbehov, og det kan godt lade sig gøre, fortæller Louise Vestergaard Jensen og Sabrina Birkedahl Liv Jensen, som er to af de nye regionsmestre.

- Da vi skulle brainstorme vores produkt, snakkede vi om, at vi tit hører, at mennesker skal spise insekter. Men vi er skeptiske, så vi tænkte, at vi ville starte et andet sted, og det blev så hunden. Så kan vi mennesker tørre vores dårlige samvittighed af på vores hunde, fortæller pigerne.

Gode chancer til DM

Den 24. og 25. september skal de fire piger til København. Her skal de deltage i danmarksmesterskabet i teknologi på Børsen, hvor de forhåbentlig kan vende hjem til det vestjyske med en sejr i bagagen.

- Vi synes egentlig, at vi har gode chancer for at vinde, fordi vi har et meget realiserbart produkt. Det hjælper på klimaet nu og her. Ikke først om ti år. Det ville være stort at blive danmarksmester, men det er også specielt bare at være med, siger pigerne.

Rektor John Lemming spår også firkløveren gode chancer.

- Vi havde også et hold med sidste år. De blev nummer to. Det var flot, men jeg tror virkelig på det i år. Det er altså et godt produkt, siger han og fortsætter:

- Det betyder meget, at vi har elever, der går op i det. De får en god oplevelse, men det vigtigste er den stemning, det giver på gymnasiet. Hele gymnasiet er stolte over, at vi har vundet og er gået videre. Stolthed giver engagement i undervisningen fra både lærere og elever, siger han.

Insekter til hunden: HTX-elever vinder regionsmesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce