Højdespring: Nu er vort erhvervsklima det femte bedste i landet

Det går forrygende for det vestjyske erhvervsliv. Og de er så tilfreds med forholdene i kommunen, at de nu trækker Ringkøbing-Skjern op på en femteplads i DI's store erhvervsklimaundersøgelse. Arkivfoto.

Højdespring: Nu er vort erhvervsklima det femte bedste i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringkøbing-Skjern springer 18 pladser frem på Dansk Industris prestigiøse rangliste over erhvervsklimaet i de danske kommuner.

RINGKØBING-SKJERN: Borgmester Hans Østergaard (V) havde svært ved at få armene ned lige efter klokken 13.00 mandag eftermiddag.

Da han og viceborgmester Søren Elbæk (S) lige efter kommunalvalget 2017 blev dobbeltinterviewet af Dagbladet, fastslog de, at en af deres målsætninger var at blive Danmarks femte bedste erhvervskommune.

I 2017 opnåede Ringkøbing-Skjern en placering som Danmarks 23. mest erhvervsvenlige kommune i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse.

- Det var en målsætning, som vi regnede med, at det ville tage nogle år at nå, siger Hans Østergaard.

Derfor var han også ved at tabe både næse og mund, da DI's nye erhvervsklimaundersøgelse strøg ind på hans e-mail; den er blevet til på grundlag af en spørgeskemaundersøgelse blandt DI's lokale medlemsvirksomheder.

Ringkøbing-Skjern Kommune går på ét enkelt år 18 pladser frem og er nu Danmarks femte mest erhvervsvenlige kommune! Dermed er kommunen for første gang i top 10.

- Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Men vi har arbejdet målrettet på at forbedre vores placering, og det er selvfølgelig også et cadeau til vore dygtige medarbejdere, der har gjort det muligt, siger borgmesteren.

DI's erhvervsklima-undersøgelse
o DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.o Knap 7.700 virksomheder inden for DI's brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

o Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

Sjældent set

Formanden for Dansk Industri Midt Vest, direktør Claus Arberg, er imponeret over Ringkøbing-Skjerns højdespring.

- Det er sjældent set, at nogen springer så højt på listen på et enkelt år. Men det er et udtryk for, at kommunen virkelig gør noget for at forbedre erhvervsklimaet - det er virkelig flot, fastslår han.

Han glæder sig også over, at Ringkøbing-Skjern Kommune meget aktivt bruger DI-undersøgelsen til at sætte ind på de områder, hvor det lokale erhvervsliv mener, det kunne være bedre.

- Det er sådan, vi gerne vil have, at undersøgelsen bliver brugt - til at løfte hele det danske erhvervsliv. Men som vestjyde vil jeg da godt påpege, at tre af de fem kommuner i toppen af undersøgelsen kommer fra Midt- og Vestjylland. Jeg tror, vi har mere fokus på at gøre noget ved erhvervsklimaet, siger Claus Arberg.

Hans Østergaard kan i alt fald bekræfte, at det er noget, man har knivskarpt fokus på i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjerns placering
Placering i overordnet erhvervsvenlighed: 5Infrastruktur og transport: 64

Arbejdskraft: 12

Uddannelse: 7

Kommunal sagsbehandling: 2

Skatter, afgifter og gebyrer: 19

Fysiske rammer: 13

Brug af private leverandører: 15

Kommunens image: 35

Information og dialog med kommunen: 9

Kommunal sagsbehandling

Kommunen ender ikke på en samlet femteplads af én bestemt årsag; Ringkøbing-Skjern klarer sig flot over en bred kam.

Hans Østergaard glæder sig dog over, at den overordnede erhvervsvenlighed, der vejer med en tredjedel, også placerer kommunen på en femteplads.

Den kommunale sagsbehandling vurderes af lokale DI-virksomheder til at være landets næstbedste, og hvad uddannelse angår, ligger vi på syvende pladsen, mens information og dialog med kommunen er landets niende bedste.

- Jeg er lidt overrasket over, at vi er placeret som 12. bedste, når det gælder arbejdskraft i betragtning af, hvor lav ledigheden er. Men virksomhederne har åbenbart stort set kunne få de folk, de skulle bruge, siger Hans Østergaard.

På et område halter det dog: Ringkøbing-Skjern er kun nummer 64, når det gælder infrastruktur og transport.

- Så når vi tirsdag mødes med Folketingets Trafikudvalg, vil vi helt sikkert have DI-undersøgelsen med som et argument for, at trafikforholdene skal forbedres, siger Hans Østergaard.

Højdespring: Nu er vort erhvervsklima det femte bedste i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce