Her stiger fjernvarmen mest i Ringkøbing-Skjern

Fjernevarmekunderne langt de fleste steder skal fremover til at se mere kritisk på deres varmeforbrug - prisen stiger nemlig i 2019. Modelfoto

Her stiger fjernvarmen mest i Ringkøbing-Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks billigste fjernvarme er stadig med i den billige ende - men priserne stiger, nu hvor tilskuddet er bortfaldet.

Ringkøbing-Skjern: Folk i Videbæk har ikke haft den store grund til at skule for meget til termostaten på radiatorerne og gulvvarmen. Her har man nemlig kunnet bryste sig af at have Danmarks billigste fjernvarme.

Men fremover kan det godt være, at borgerne i Videbæk og omegn skal til at holde lidt mere øje med varmeforbruget, for fra nytår i år er prisen for fjernvarme steget. Helt præcis betyder det, at man for et gennemsnitligt hus på 130 kvadratmeter med fjernvarme i Videbæk nu skal af med 8908 kroner om året, mod rekordlave 5627 kroner i december 2017 - en stigning på 58 procent. Det viser tal fra Forsyningstilsynet.

Også i Tim kan man se frem til en noget større fjernvarmeregning fremover - her er prisen steget fra 11.415 kroner i 2017 til 16.619 kroner i år, altså 5205 kroner. Det betyder, at borgerne i Tim får den kommunens næstdyreste fjernvarme i kommunen med Ådum på førstepladsen. I Ådum koster det 16.796 kroner - til gengæld får byen ingen prisstigninger som følge af tilskuddets bortfald.

Mange andre steder i kommunen vil borgere opleve, at det bliver dyrere at opvarme huset i 2019. Det skyldes, at regeringen ved årsskiftet ikke fornyede den aftale om tilskud til fjernvarmeværkerne, som blev indgået i 2004.

Stadig i den billige ende

Hos Videbæk Elforsyning er direktør Jan Michael Grarup naturligvis ikke glad for, at hans kunder kommer til at skulle betale mere for deres varme fremover. Han forklarer, at den prisstigning, de vil opleve, modsvarer det tilskud, som fjernvarmeværket tidligere fik, og som nu er faldet bort.

- Den procentuelle stigning ser jo voldsom ud, men det kan man ikke undgå, når tilskuddet bliver fjernet. Tilskuddet svarer til rundt regnet 3000 kroner per husstand i Videbæk, og så bliver det jo en større procentvis stigning, når vi har leveret billig fjernvarme, siger Jan Michael Grarup.

Fjernvarmedirektøren kan dog glæde sig over, at kunderne også fremover kan varme sig ved en af Danmarks billigste fjernvarmepriser. Nærmere bestemt er Videbæk Energiforsyning nu 11. billigst til at opvarme et hus på 130 kvadratmeter ud af landets knap 400 fjernvarmeværker - og langt det billigste i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det skyldes den gode aftale med Arla om overskudsvarme. Det lægger den stabile lave pris, så det er godt, at vi nåede at etablere den aftale med Arla, inden tilskuddet bortfaldt, siger han til Dagbladet.

Her stiger fjernvarmen mest i Ringkøbing-Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce