Fuglesafari på Tipperne

Skestorken er vendt tilbage til den vestjyske natur, og den kan man se, når Dansk Ornitologisk Forening indbyder til fuglesafari på Tipperne. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Fuglesafari på Tipperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SDR.BORK: Store og små er velkomne til at få en sjælden naturoplevelse, når Dansk Ornitologisk Forening søndag den 30. april indbyder til fuglesafari på Tipperne.

Der vil særligt fokus på skestorken og den sjældne brushane, som begge yngler ved Ringkøbing Fjord. Skestorken var i mange år væk fra den danske natur. Den vendte tilbage i 1996, og siden er bestanden vokset betragteligt. Brushanen er en vadefugl og lever i enge. Gennem de seneste årtier er bestanden gået voldsomt tilbage. I 70´erne kunne man møde den langs kysterne, men i 2008 var der kun 65 ynglehunner tilbage, hvoraf hovedparten levede på Tipperne.  

Ved fuglesafarien kan man komme med naturbussen, som kører i fast rutefart til de mest oplagte til fuglekignings-steder, hvor fuglene kan ses i ornitologernes teleskoper. Der bliver også mulighed for at høre om, hvordan man ringmærker fugle, komme op i det høje Tippertårn og se fuglene og landskabet oppefra.

Ved Tipperhuset er der mange sjove aktiviteter. Eksempelvis kan man kigge i de store teleskoper, og se hvordan man ringmærker fugle og komme på en guidet tur. Der vil også være en tegnekonkurrence for de yngste, mens de største i familien kan bygge deres egen fuglekasse, som man derefter kan tage med hjem.

Arrangementet finder sted mellem klokken 11 og 16.

chba

Fuglesafari på Tipperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce