Forstander på lukningstruet VUC: Vi er pressede

Forstander på VUC Ringkøbing-Skjern Hanne Vestergaard Kristensen vil kæmpe videre, selvom skolen er lukningstruet. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Forstander på lukningstruet VUC: Vi er pressede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når AVU-linjen på VUC deles op, ryger VUC Ringkøbing-Skjern under en kritisk grænse, der truer centret med lukning. Forstanderen håber, skolen kan fortsætte, men ved ikke i hvor lang tid.

Ringkøbing-Skjern: - Det vil være skidt, hvis vi i landets geografisk største kommune ikke kan tilbyde en VUC-uddannelse.

Så kontant lyder meldingen fra forstander på VUC i Ringkøbing-Skjern Hanne Vestergaard Kristensen.

Hendes reaktion kommer ovenpå, at undervisningsminister Mette Riisager (LA) tirsdag meldte ud, at en række VUC-centre er lukningstruede, heriblandt centret i Ringkøbing-Skjern, der har afdelinger i begge byer.

På VUC-centrene tilbydes Almen Voksenuddannelse (AVU), hvor personer over 18 år kan afslutte 9. og 10. klasse, Forberedende Voksenundervisning (FVU), som henvender sig til især tosprogede, der vil tilegne sig bedre danskkundskaber, og endelig ordblindeundervisning.

Under kritisk masse

Nu skal elever under 25 år dog over på en ny uddannelse, Forberedende Grunduddannelse (FGU), og det vil betyde at VUC Ringkøbing-Skjern vil miste halvdelen af AVU-eleverne og dermed komme under 100 årselever.

Det er den kritiske grænse, som betyder, at det lokale VUC er lukningstruet.

- Vi er pressede, siger forstander Hanne Vestergaard Kristensen, der sidste år havde 112 årselever.

- Men det er ikke det samme, som vi ikke har tænkt os at fortsætte. Vi tænker i forskellige muligheder, og der vil være en pulje fra ministeriet, som man kan søge, og det har vi tænkt os at gøre, siger hun.

Således har VUC Ringkøbing-Skjern meldt ud, at man også vil slå dørene op for nye elever i skoleåret 2019-2020, når vi rammer 1. august.

- Vi kan dog ikke sige i hvor mange år; der skal være elevgrundlag. Men tanken er helt sikkert, at vi fortsætter - så må vi stramme bæltet mere ind og håbe på hjælp fra Folketinget, siger Hanne Vestergaard Kristensen.

Lang transporttid

Når halvdelen af AVU-eleverne, dem under 25 år, overgår til FGU, vil der kun være i omegnen af 24 elever tilbage på den AVU i Ringkøbing-Skjern.

- Det er en alt for lille masse. Så nu overvejer vi, om vi skal udbyde det både i Ringkøbing og Skjern. Det vil være et problem for kursister, hvis vi kun udbyder det ét sted - transportmæssigt vil der være nogen, der dropper uddannelsen, fordi der er halvanden times transporttid hver vej, siger Hanne Vestergaard Kristensen.

- Jeg synes, FGU er en god ide, for de unge får den hjælp, de skal have, men det er vigtigt, at der er nogen, der tænker, at der skal være et bredt uddannelsestilbud til folk over 25 år. VUC hjælper mange, der ikke er kommet godt fra start, med at komme godt videre, slår hun fast.

Forstander på lukningstruet VUC: Vi er pressede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce