Fem 180 meter høje testmøller på vej ved Sdr. Bork

Kortet viser placeringen af testmøllerne (blå) nord for kommunegrænsen og møllerne i Varde Kommune lige syd for (røde).

Fem 180 meter høje testmøller på vej ved Sdr. Bork

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknik- og miljøudvalget har modtaget ansøgning om grønt lys til at indlede planlægningsarbejdet for fem kæmpemøller tæt på grænsen til Varde.

SDR. BORK: Endnu et stort testmølleprojekt ser ud til at være på vej i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kommunen har modtaget en ansøgning om opstilling af fem testvindmøller med en totalhøjde på op til 180 meter placeret sydvest for Sdr. Bork; sagen behandles af teknik- og miljøudvalget på tirsdag.

Der er tale om et projekt, fremsendt af Sdr. Bork Vindkraft, der går ud på at udskifte 19 gamle vindmøller med fem testmøller på op til 180 meters højde og med en effekt på 4,2 MW pr. mølle.

Alle møllerne opstilles i samarbejde med Vestas som testmøller.

Projektet ved Sdr. Bork skal ses i sammenhæng med ansøgningen om at måtte opstille større testmøller i Lem Kær, som teknik- og miljøudvalget skal behandle samme dag.

I et brev til kommunen, dateret 17. maj, skriver Vestas Wind Systems således, at "det er af største vigtighed for Vestas' kommende 4MW-Mark3e mølletype, at Velling Mærsk og Sønder Bork testsites udvikles så hurtigt som overhovedet muligt".

Stort testbehov

"Der er fra Vestas' side et meget stort behov for at kunne teste og validere møller på sites uden for de nationale testcentre", skriver ledende ingeniør Morten Sloth Søgaard til kommunen.

"Vindmølleleverandørerne er i dag udfordret af forskellige og flerartede krav til møllerne på de forskellige markeder, hvorfor test af op til flere møller af samme type ofre er nødvendig. Vestas har brug for Velling Mærsk, Sønder Bork og Lem Kær som supplement til Østerild og Høvsøre testsites".

"Således arbejdes der aktuelt meget hårdt på, at den - i Ringkøbing producerede - 4 MW mølle kan opstilles på flere sites omkring fabrikken i flere konfigurationer".

Morten Sloth Søgaard tilføjer, at der på disse testssites vil være høj aktivitet med mange lokale folk involveret i test, udvikling, installation, idriftsættelse drift og meget andet.

Møllerne i Sdr. Bork kommer til at ligge meget tæt på grænsen til Varde Kommune, der lige på den anden side også har planer om rejse vindmøller.

Sker det, vil Vestas ikke kunne gøre brug af Sdr. Bork testsitet, fordi Varde-møllerne vil vind-"skygge" for testmøllerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Varde Kommune har tilkendegivet, at man vil afvente Ringkøbing-Skjerns beslutning om igangsættelse af testvindmølleprojektet.

Fem 180 meter høje testmøller på vej ved Sdr. Bork

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce