Familiefar havde to kilo hash i skabet

Den 47-årige familiefar blev dømt for at have to kilo hash i skabet. Arkivfoto

Familiefar havde to kilo hash i skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans makker får også en betinget fængselsdom ved retten i Herning.

TARM: En 47-årig mand fra Tarms opland har ved retten i Herning fået en dom på fire måneders betinget fængsel for besiddelse af omkring to kilo hash.

1991,96 gram hash blev fundet pakket væk i et skab i soveværelset af politiet 5. juni sidste år. Desuden fandt betjentene øvrige 41,38 gram hash, 0,99 gram skunk og 1,41 gram amfetamin i huset, hvor mandens kone og deres to teenagesønner også bor.

Udover fundet var manden også tiltalt for at have fragtet omkring 5,5 kilo hash til en 45-årig makker i Herning op til 8. august 2017, hvor politiet fandt det ulovlige stof under en ransagning. En DNA-undersøgelse viste, at den 47-årige mands DNA var på den tape, som blev brugt til at pakke hashen ind med.

Søforklaring

Den 45-årige, der selv er blevet dømt i en særskilt retssag, forklarede dog, at manden fra Tarm-området intet havde at gøre med de 5,5 kilo. Den 45-årige havde blot fået tapen af ham på et tidligere tidspunkt.

Derfor blev den 47-årige mand, der nægtede sig skyldig i at have fragtet hashen til Herning, alene dømt for de øvrige forhold, som han var tiltalt for. Det inkluderede også flere overtrædelser af færdselsloven, herunder kørsel selvom han er frakendt kørekortet.

Manden nægtede også at kende til hashen i skabet, og mændene kom med en forklaring om, at den 45-årige makker havde gemt de to kilo hash i soveværelset uden den 47-årige mands vidende. Den 45-årige skulle ifølge forklaringen have gjort det, fordi han var bange for at blive taget af politiet med så stor en mængde, da han skulle aflevere et halvt kilo hash til en tredje person.

Hash var til ham selv

Men det troede retten ikke på. De mente, at hashen var til til den 47-åriges eget forbrug. Derfor blev familiefaren, der tidligere er blevet idømt 10 måneders fængsel for blandt andet at være i besiddelse af narkotiske stoffer, fundet skyldig.

Fem gange tidligere er han også dømt for at have kørt uden kørekort, så oven i de fire måneders betingede fængsel, blev han frakendt retten til at køre bil i endnu ti år, altså frem til 2019.

Den 45-årige makker fra Herning fik også en dom for besiddelse af mere end fem kilo hash, ligesom han havde hampplanter, amfetamin, MDMA og en kastestjerne i sit hjem. Hans straf lyder på fængsel i syv måneder. Fængselsstraffen er ligeledes betinget og manden skal udføre 120 timers samfundstjeneste.

Familiefar havde to kilo hash i skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce