Det vil jeg anbefale

Krigerdagene i Bork Vikingehavn kan altid anbefales. Arkivfoto

Det vil jeg anbefale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1) Indfør oplysningstid

I går blev lygtepælene forvandlet til oplysningssøjler for en af det danske demokratis højtider - folketingsvalget. At folketingsvalget tilmed finder sted på selveste Grundlovsdag er smukt. Min anbefaling i den kommende tid, hvor der også er valg til Europaparlamentet, vil derfor være at gøre denne periode til en oplysningstid, hvor det gælder om at suge så meget viden til sig, at man kan træffe de to valg på et så oplyst grundlag som overhovedet muligt.

Personligt er jeg bonusfar til to piger, der går i 3.g på Ringkjøbing Gymnasium. Det er fantastisk. 4. maj hørte vi på youtube DRs pigekor & Silas Bjerregaard fremføre "En lærke letted". Hør den! Smukkere kan det næsten ikke gøres. Hjemme i stuen får vi i denne tid de dejligste samtaler om ytringsfrihedens grænser, om republikanere kontra royalister, om højre versus venstre, om repræsentativt demokrati, om indvandring og integration, EU og Folketinget og meget, meget mere. Som gråhåret journalist har jeg hørt og lært meget gennem årene. Men tiden forandrer sig med hastige skridt, og det er ufatteligt sundt at blive udfordret af en generation, der skal leve længe med de ting, vores generation gør, eller rettere ikke gør.

2) Lyt til George Ezra
Journalist Kaj Poulsgaard. Arkivfoto

Jeg hører til den type, der skamlytter en ny sanger, hvis musikken falder i min smag. I denne tid er det den unge engelsk singer-songwriter George Ezra, der med "Staying at Tamara's" har skabt et fantastisk album. Albummet er et år gammelt, og mange har garanteret hørt storhittet "Shotgun". Men giv hele albummet en chance, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er livsbekræftende ud over alle grænser.

Jeg kan da også kun anbefale, at du tager til en - eller flere - af de mange livearrangementer, der finder sted i næste uge. Korenes forårskoncert i Tarm Kirke på onsdag bliver for eksempel garanteret en oplevelse.

3) Vælg dine kampe

Når man tjekker kulturkalenderen for den kommende uge, må man sige, at Naturens Rige lever op til sit navn. Der er rige muligheder for at blive beriget med både natur- og kulturhistorie, og det kan være svært at anbefale et arrangement frem for andre. Men det er nu engang jobbet på denne plads i avisen, og så vinder krigerdagene i Bork Vikingehavn kampen.

Det er altid en fornøjelse at være i Bork og se den entusiasme, som deltagerne lægger for dagen, og uanset hvor drabeligt det hele ser ud, så er der ingen, der for alvor kommer til skade, og alle får sig rørt i den skønne natur. Gid man kunne sige det samme om nutidens mange virkelige krige...

Det vil jeg anbefale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce