Trods kontraktudløb: Ribe-Esbjergs styrmand har mod på mere håndbold

Efter en årrække hos KIF i Kolding skiftede Lukas Karlsson i 2016 til Ribe-Esbjerg, hvor han også har haft stor succes. Foto: Chresten Bergh

Trods kontraktudløb: Ribe-Esbjergs styrmand har mod på mere håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien har topprioritet, når Lukas Karlsson beslutter, hvor håndboldfremtiden ligger. Den svenske playmakers aftale med Ribe-Esbjerg udløber til sommer, men 36-årige Karlsson har mod på mere tophåndbold.

RIBE-ESBJERG: Han er blevet 36 år, men selv om kontrakten med Ribe-Esbjerg udløber efter denne sæson, har Lukas Karlsson mod på mere håndbold.

Playmakeren, der har været en helt afgørende spiller for Ribe-Esbjerg i tre sæsoner siden skiftet fra KIF, overvejer i disse dage, hvor familiens fremtid ligger. Karlsson er gift med den tidligere norske topspiller, Ida Bjørndalen Karlsson, der har et godt job i Esbjerg, og sammen har de sønnen Oskar på tre år. Familielivet spiller kraftigt ind på Karlssons beslutning, og måske er det tid til at sige farvel til Danmark efter 12 år.

Spiller du i Ribe-Esbjerg i næste sæson?

- Der er andre ting, der trækker lige nu, men vi har ikke fået det på plads endnu.

Vil du fortsætte med at spille håndbold?

- Hvis du havde spurgt mig for nogle år siden, havde jeg nok sagt, at jeg ikke skulle spille så længe, men det har været sjovt at spille håndbold i de seneste år i Ribe-Esbjerg, og kroppen har været overraskende god. Jeg havde nok troet, at jeg ville få flere problemer med mine skuldre, eftersom jeg har haft mange skader i begge mine skuldre, men det har fungeret meget fint, siger Lukas Karlsson.

- Alle håndboldspillere, der er stoppet, som jeg har snakket med, har sagt "spil til du ikke synes, det er sjovt mere, for når du først er stoppet, er det svært at komme tilbage igen". Så jeg tænker lidt, at det er bedre at spille et år for meget end et år for lidt.

Bliver i Skandinavien

Ude fra set er der da heller ikke noget, der peger på, at Karlsson ikke har flere gode år i sig. I denne sæson har han spillet samtlige 24 ligakampe for Ribe-Esbjerg, han har scoret 80 mål og lavet 78 assists. I sine tre sæsoner for Ribe-Esbjerg har han kun misset to ligakampe.

Ribe-Esbjergs sportschef, Sune Agerschou, har over for JydskeVestkysten givet udtryk for, at man gerne vil beholde Karlsson, men nu er spørgsmålet bare, om parterne kan blive enige. Det er både et økonomisk aspekt, og så er der familiens planer. Desuden er Karlsson trods en forestående 37 års fødselsdag i maj stadig meget interessant for andre klubber.

- Der har været lidt interesse, men i den sidste tid har Ida og jeg snakket om, hvordan vi prioriterer tingene bedst som familie, så det har ikke været aktuelt at tage ud på nogle store eventyr. Det har det ikke været i de seneste år, så vi bliver i Skandinavien i hvert fald, understreger den svenske playmaker.

Trods kontraktudløb: Ribe-Esbjergs styrmand har mod på mere håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce