Trods finalenederlaget: Vindermentaliteten er tilbage hos SønderjyskE

Trods en god fjerde finale tabte SønderjyskE 0-1 og kom aldrig helt op at flyve i serien mod Rungsted. Foto: Claus Thorsted

Trods finalenederlaget: Vindermentaliteten er tilbage hos SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE-målmand Patrick Galbraith var skuffet efter finaleseriens fire nederlag på stribe, men han fandt trøst i, at DM-sølvvinderne ifølge ham har genfundet vindermentaliteten. Træner Simioni er stolt af sæsonen.

SønderjyskE: Målmand Patrick Galbraith var skuffet.

Meget skuffet.

Naturligvis.

Men da han først havde udtrykt sin skuffelse, kunne han også finde stolthed over sølvmedaljerne.

- Man er tom inden i. Man ved ikke, om man skal grine eller græde. Det er tomt, sagde han efter kampen, hvor han også var blevet udtaget til sæsonens allstarhold.

Det kunne naturligvis ikke opveje skuffelsen over finalenederlaget. Og havde det ikke været for Vojens-knægten Thomas Lillie i Rungsted-målet havde gæsterne ikke vundet 1-0 i den fjerde finale fredag aften.

- Thomas stod fantastisk dernede. Det var nok for dem, konstaterede Lillies 10 år ældre barndomshelt.

- Når man er bagud 3-0 graver man sig selv ned i et hul, og så skal der noget ekstraordinært til for at komme op. Vi havde ikke det ekstraordinære, erkendte Patrick Galbraith.

Og så kom han til det med stoltheden.

- Vi er utrolig stolte over det, vi har præsteret. Der var ikke mange, der gav os en chance for at gå hele vejen. Vi vidste, hvad vi selv havde fra første dag, vi gik på is. Vi kan være stolte, men vi skal ikke være lykkelige, når vi taber, sagde målmanden.

- Nu har vi støbt et fundament. Jeg ved af gode grunde ikke, hvad det bliver for et hold næste år. Hvis vi kan beholde mange spillere, har vi et godt fundament, som vi har skabt nu. Frem for alt er vi en vinderklub igen. Vi tabte i dag, men der er mange andre, der er gået på sommerferie længe inden os. Vi har fået vindermentaliteten tilbage. Det sidder i væggene derinde, mente Galbraith og nikkede mod omklædningsrummet.

Stolte af sæsonen

Cheftræner Mario Simioni kaldte finalenederlaget en hjerteknuser, men han mente, at serien ville have set anderledes ud, hvis SønderjyskE havde holdt 3-1 føringen i den første kamp i Rungsted og bragt sig foran i serien.

- Den kamp trak et spor ind i kamp 2 og 3, hvor vi tabte mange dueller, sagde træneren, der var stærkt tilfreds med indsatsen i den fjerde finale trods det sene nederlag.

- Det, vi så, var et SønderjyskE-ishockeyhold, men vi viste det tre kampe for sent, konstaterede Simioni.

Trods 0-4 i finaleserien var han godt tilfreds med sæsonen som helhed.

- Det har været en genopbygningssæson. SønderjyskE er ikke kommet forbi kvartfinalerne i tre år, og vi nåede hele vejen til finalen. Vi viste hele sæsonen, at vi er konkurrencedygtige, spiller for at vinde og spiller med hjertet. Ingen skal tage af sted herfra med en dårlig fornemmelse. Efter finalerne ja, men ikke efter i dag, fastslog han.

- Vi er stadig stolte af sæsonen.

Trods finalenederlaget: Vindermentaliteten er tilbage hos SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce