Tønder-træner: Det er FHK, der er under pres nu

Tønder-træner Torben Sørensen mener, at FHK har matchbolden i forhold til oprykning. Men det er svært at blive jagtet - det har han selv prøvet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder-træner: Det er FHK, der er under pres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønders træner Torben Sørensen mener, at FHK stadig står med det ene ben i ligaen, men han har ikke tænkt sig at give op i jagten på den direkte oprykning.

Tønder: 1. division er igen fuldstændigt åben.

Med Fredericia HK's nederlag til Sydhavsøerne torsdag og Tønders sejr over Stoholm søndag, skiller blot et point de to mandskaber, som er i gang med en intens duel om den direkte oprykningsplads til ligaen.

Tønders træner, Torben Sørensen, mener, at FHK nu er under pres.

- Da vi havde vundet de ni første kampe, var det os, som alle jagtede. Nu er det byttet om på rollerne. Nu er det Fredericia, der er jagtet, og der er et mentalt spil i det. Jeg tænker, at Fredericia frygter at tabe den næste kamp, fordi et nederlag kan få stor betydning. Vi kan tage det lidt mere roligt og bare forsøge at vinde, siger Torben Sørensen.

Tønder tabte først i kamp nummer 10, da Sydhavsøerne vandt i Tønder Hallen.

- Vi følte os nok lidt urørlige, og det kom til at koste i den kamp, fordi vi havde en forventning om at vinde på forhånd, siger Tønder-træneren.

Han fik opereret en svulst væk fra hjernen efter Tønders nederlag til netop FHK men er lige nu så rask, så han delvist kan arbejde for klubben. Han var også med på sidelinjen mod Stoholm i søndags, selvom han dog ikke endnu er helt klar til at påtage sig sin trænerrolle fuld tid.

- Lige nu har jeg det godt, og så har jeg det sådan, at vil jeg gerne bidrage med noget, siger Torben Sørensen.

Grunden til, at Fredericia har rækkens bedste forsvar, er målmand Jimmi Andersen. Han er i gang med en fantastisk sæson, og uden ham havde forsvaret ikke været så godt. Når man kigger på Fredericia håndboldfagligt, er det ikke på grund af flot forsvarsspil, at de lukker få mål ind. Det er på grund af Jimmi.
Torben Sørensen, Tønder-træner
FHK og Tønders sidste kampe
FHK's kampprogram:Søn 10. marts 14.00: FHK-HØJ EliteFre 15. marts 19.30: HC Odense-FHKSøn 24. marts 14.00: FHK-FrederikshavnLør 30. marts 14.00: Ajax København-FHKLør 6. april 16.00: FHK-Køge Håndbold

Tønders kampprogram:

Søn 10. marts 17.00: Tønder-SkiveSøn 17. marts 15.00: Sydhavsøerne-TønderSøn 24. marts 15.00: Tønder-HØJ EliteSøn 31. marts 14.00: HC Odense-TønderLør 6. april 16.00: Tønder-Frederikshavn

Ligger til højrebenet

Han er godt klar over, at FHK stadig er i førertrøjen.

- Hvis de vinder alle deres sidste kampe med et mål, og vi vinder vores med 20 mål, er det stadig dem, der rykker op. Det kan vi ikke gøre noget ved. Det ligger til deres højreben, og jeg mener også, at de har det stærkeste hold i rækken, siger Torben Sørensen.

- Man skal også huske på, at vi har kampe mod Skive og Sydhavsøerne. FHK mangler kun kampe mod midterhold og nedefter, siger Torben Sørensen.

Tønder har set usikker ud, siden nederlaget til FHK. Uafgjort i Odder og en snæver sejr over Stoholm er fulgt i kølvandet på nederlaget i topbraget.

- Spillerne har været under et enormt mentalt pres. Det har været en sindssyg følelsesmæssig rutsjebanetur først med nederlaget til FHK og så nyheden om, at jeg ville være væk en periode. Jeg synes, at spillerne har klaret det flot, siger Torben Sørensen.

Han mener, at det hold med den stærkeste mentalitet er det, som rykker direkte op, når sæsonen er ovre.

- Det betyder bare så sindssygt meget. Vi spiller os til masser af chancer mod Stoholm men brænder, og så er man under pres. Det mentale er bare en faktor, som man ikke kan definere, siger Torben Sørensen.

Jimmi er grund til FHK-succes

Han har ikke svært ved at udpege den spiller, som betyder mest for Fredericia HK.

- Grunden til, at Fredericia har rækkens bedste forsvar, er målmand Jimmi Andersen. Han er i gang med en fantastisk sæson, og uden ham havde forsvaret ikke været så godt. Når man kigger på Fredericia håndboldfagligt, er det ikke på grund af flot forsvarsspil, at de lukker få mål ind. Det er på grund af Jimmi, siger Torben Sørensen.

Og når en spiller som Jimmi Andersen er så vigtig, mener Torben Sørensen også, at FHK kan rammes.

- Vi så mod os, hvad der skete da han ikke lige ramte det efter pausen. Vi var jo tæt på at hente et point, selvom vi var meget langt efter, siger Torben Sørensen.

Begge hold spiller søndag. FHK hjemme mod HØJ klokken 14 og Tønder hjemme mod Skive klokken 17.

Tønder-træner: Det er FHK, der er under pres nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce