Spansk anfører står bag Hierro

Fernando Hierro kunne næppe få en vanskeligere opgave end en åbningskamp mod Portugal. De to øvrige hold i gruppen er Marokko og Iran, og det synes oplagt, at fredagens vinder i Sotji også vinder gruppen. Foto: Adrian Dennis/Scanpix

Spansk anfører står bag Hierro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sergio Ramos var en af de spillere, der ifølge spansk presse forsøgte at forhindre fyringen af Julen Lopetegui. Det lykkedes ikke, og nu står den spanske anfører helt og fuldt bag den nye landstræner.

Det her kunne have handlet om så meget andet.

VM's første virkelige gigantmøde mellem Spanien og Portugal fredag aften indeholder så meget sprængstof og så mange vinkler, at det på forhånd var svært at vælge.

Måske det mest naturlige havde været at fokusere på rivaliteten mellem Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo.

De to holdkammerater fra Real Madrid, der har vundet så meget sammen og senest hjemførte Champions League-trofæet til hovedstaden for tredje gang i træk.

For derefter at ryge i totterne på hinanden efter kampen, fordi Ramos angiveligt var rasende over, at en alt andet end velspillende Ronaldo havde stjålet rampelyset fra kampens sande helte ved at lufte spekulationer om et snarligt skifte væk fra Madrid.

Det fik han en verbal kindhest for af Ramos, og det kunne have været oplagt at stille skarpt på, hvad de to ekstreme vindere havde tænkt sig at gøre ved hinanden på banen, når de mødes fredag aften i Sotji.

Ramos' redningsforsøg

Men, men, men.

Af og til må alle de gode intentioner vige for virkeligheden, og lige nu er der intet andet emne end det chokerende spanske trænerskifte, der interesserer fodboldfolket.

Ikke siden mytteriet i den franske spillertrup mod træner Raymond Domenech under slutrunden i 2010, har et europæisk land stået for en skandale af den kaliber.

En skandale, som de spanske spillere med netop Sergio Ramos i spidsen ifølge spansk presse forsøgte at forhindre. Da det i tirsdags blev kendt i spillertruppen, at Julen Lopetegui stod til en fyreseddel, fordi han først havde givet fodboldforbundet besked om sin forestående kontraktunderskrivelse hos Real Madrid med fem minutters varsel, gjorde Ramos og flere af de øvrige rutinerede spillere i den spanske trup et behjertet forsøg på at få præsident Luis Rubiales til at ændre holdning. Forgæves.

Ud røg Julen Lopetegui, ind kom Real Madrid-legenden Fernando Hierro, der med det samme gik i offensiven og lovede alt og alle, at det nok skulle gå alt sammen.

Mens blandt andre den tyske landstræner Joachim Löw spekulerede i, at dette umuligt kunne være godt for det spanske holds VM-muligheder, affærdigede Hierro alle skeptikerne ved at slå fast, at selv ikke et trænerskifte på et så rædselsfuldt tidspunkt kunne spolere det fine arbejde, der var lavet med det spanske landshold i de seneste to år - altså siden EM-nedturen i Frankrig i 2016.

- Vi kan ikke lade det, der er sket, være en undskyldning for ikke at opnå vores drøm, sagde Fernando Hierro allerede onsdag aften.

Begravelsesstemning

Og mens Julen Lopetegui torsdag første gang sagde ord efter fyringen og benyttede den lejlighed til ikke ret meget andet end at ønske det spanske landshold god vind i Rusland, tog Sergio Ramos ordet ved den officielle spanske pressekonference torsdag aften.

Han benyttede sin taletid til at storrose Fernando Hierro og slå fast, at hvis der findes en træner, der kan tage over i den situation, landsholdet er i lige nu, er det den tidligere Real Madrid-stjerne.

- Han er en af de mest perfekte personer til dette job, fordi han har prøvet så meget i sin karriere, og vi har fuld tillid til ham, sagde Sergio Ramos, der erkendte, at timingen i Lopeteguis fyring var elendig, men at det jo ikke hjalp at hænge med hovedet, have ondt af sig selv og dvæle ved det, der måske kunne have været. Som mange af de fortvivlede spanske journalister gjorde.

- Jeg har mest af alt lyst til at forlade denne pressekonference, det er jo lige som at være til en begravelse. VM starter i morgen for os, og det er en fantastisk begivenhed, som vi skal glæde os til, sagde en offensiv Sergio Ramos og gjorde samtidig meget ud af at understrege, at det lige præcis er i tider som disse, at det er allerfedest at være anfører for det spanske landshold.

"- Intet har ændret sig for os, vi har stadig det samme mål i denne turnering. Fodbolden lærer os ind imellem nogle ting og tester os som mennesker, og det er i sådanne situationer, vi skal vokse med opgaven. Jeg bærer gerne det ansvar, jeg står gerne i spidsen for denne nation og dette hold, meget få ting i verden er større for mig end det her, sagde den spanske anfører.

Så fredag aften handler det igen om fodbold.

Det handler om Spanien og Portugal.

Det handler om Ramos mod Ronaldo.

Det handler om alt det, det bør handle om.

Men helt sikkert stadig også en hel masse om Fernando Hierro...

Spansk anfører står bag Hierro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce