Rutinerede Iversen trænger til en tur på podiet

Niels-Kristian Iversen er godt klar over, at han skal gå til stålet, hvis han skal have en chance for at få succes ved grandprixet lørdag aften i Prag. - Der er mange om buddet, men jeg tror på mig selv, siger den rutinerede vestjyde. Foto: sportxpress /Ritzau Scanpix

Rutinerede Iversen trænger til en tur på podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke plads til svipsere, hvis man vil skal holde sig til i kampen om den individuelle VM-titel i speedway. Og derfor er Niels-Kristian Iversen voldsomt opsat på at gøre det godt lørdag aften i Prag, hvor han blot en enkelt gang tidligere har været på skamlen.

Bliver tredje gang lykkens gang?

Rutinerede Niels-Kristian Iversen har gjort det fornuftigt i sæsonens første to løb i grandprix-serien i speedway og er lige nu nummer fem i den samlede stilling.

Og han er naturligvis enormt opsat på at fortsatte de gode takter, når grandprix nummer tre køres lørdag aften på Marketa Stadium i Prag.

- Særligt det første grandprix i Warszawa var fint fra min side. Den aften kunne jeg have vundet, mens jeg så var en anelse mere uheldig i Slovenien sidste gang og havde en maskinskade undervejs, og det koster bare, men jeg tror fuldt og fast på, at jeg har en god chance i Prag, vurderer Niels-Kristian Iversen, der igen skal forsvare de danske farver sammen med formstærke Leon Madsen.

Iversen har kørt i Prag mange gange tidligere. Tilbage i 2016 var han på podiet i den tjekkiske hovedstad, og det må meget gerne gentage sig denne gang.

- Men det bliver selvfølgelig hårdt. Der er ikke andet end gode kørere i grandprixet, men jeg føler mig godt tilpas i øjeblikket og har fået slappet lidt af i løbet af ugen, så jeg burde i hvert fald være nogenlunde frisk, griner Iversen, hvis målsætning netop er en top fem-placering i denne sæson.

Den ambition er han dog mere end villig til at justere på, hvis resultaterne flasker sig.

- Banen i Prag er udmærket, men det er en bane, hvor vi ved, at starterne bliver ret afgørende, da der ikke er så meget plads at overhale på, så det handler jo om at køre sig til nogle gode startplaceringer og være første mand nede i det første hjørne. Det lyder enkelt, men det er det nu ikke.

Region Varde-Holsted på jv.dk
www.jv.dk kan du læse alt om fredagens ligamatch mellem de forsvarende mestre fra Region Varde og Holsted. Matchen sluttede efter avisens deadline.

Mange om buddet

Svenske Fredrik Lindgren vandt på Marketa for et år siden, mens australske Jason Doyle, der for nylig afløste Niels-Kristian Iversen i en ligamatch for Esbjerg og lavede maksimumpoint, vandt i både 2016 og 2017.

- Der er mange om buddet, men jeg har kun fokus på mig selv. Jeg har ikke været på podiet endnu i denne sæson, så det må gerne blive denne gang. Muligheden er der, og den skal forfølges. Der er ikke plads til svipsere, understreger Niels-Kristian Iversen.

I øvrigt kunne det måske nok være en rimelig god idé at gøre det godt i "Den Gyldne Stad". I de seneste 15 år har man ni gange kunnet konstaterer, at den kører som vinder i Prag, også ender med at blive verdensmester.

Polakkerne Bartosz Zmarzlik, der er bookmakernes favorit til at snuppe sejren lørdag aften, og Patryk Dudek topper i øjeblikket kampen om den individuelle VM-titel med hver 28 point. Derefter følger Leon Madsen, Martin Vaculik og Niels-Kristian Iversen med henholdsvis 26, 24 og 21 point.

Grandprixet kan følges på TV3 Max fra kl. 19.00.

Rutinerede Iversen trænger til en tur på podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce