Pederson gider ikke flere dumheder

Esbjerg Energy har en fysisk spillestil, men spillerne skal skelne mellem hårdhed og dumhed - træneren gider ikke længere at se på dumme udvisninger. Foto: Jacob Schultz

Pederson gider ikke flere dumheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Energys træner er dødtræt af at se sine spillere tage dumme udvisninger. Nu har han pointeret det, og det gider han ikke at gøre igen. SønderjyskE på besøg i Esbjerg tirsdag aften.

Selv om de fleste lige nu nok tænker mere på is end ishockey i denne varme sensommer, nærmer sæsonen sig med raske skøjtetag. Og selv om Esbjerg Energy har fået skubbet sin sæsonpremiere fra den 6. til den 10. september - på udebane mod Herlev - på grund af en træningsturnering i Tyskland, har træner Mark Pederson allerede varmet sine spillere godt og grundigt op med en række umisforståelige alvorsord.

- Jeg gider ikke at se på flere dumme udvisninger, det må du gerne skrive i versaler, som han siger.

Så gør vi det.

IKKE FLERE DUMME UDVISNINGER, ESBJERG ENERGY.

Når den ellers besindige canadier har følt behov for at pointere det over for sine spillere igen, er det belært af erfaringer i fortiden. Både den lidt fjerne - Esbjerg Energy røg i sidste sæson ud i kvartfinalen blandt andet fordi to af nøglespillerne, Christian Wejse og Niklas Andersen, røg i karantæne - og den helt nære, fordi den seneste træningskamp i Vojens mod tirsdagens modstander, SønderjyskE, også blev skæmmet af alt for mange udvisninger.

- Det er bare en ond cirkel, fordi det giver frustrationer internt på holdet, fordi vi bruger en masse kræfter på at spille i undertal, og fordi det jo ikke nytter at bruge tid på dommerne - jeg har endnu til gode at se en dommer lave en udvisning om, fordi spillerne brokker sig. Og så koster det point. Vi har en ambition om at ende i top-fire i denne sæson, og så bliver det altafgørende, om vi får tre, to, et eller måske nul point i de tætte kampe. Vi skal bare ikke tabe point, fordi vi dummer os. Jeg gider ikke at se det mere, og nu har jeg sagt det.

- Og hvad hvis det alligevel sker?

- Så får det konsekvenser. Jeg siger det ikke mere. Det skal ikke være nødvendigt, siger Mark Pederson, der ganske vist ikke har udpeget sin kaptajn for denne sæson, men som dog mener at have tilstrækkelig mange erfarne og kølige spillere på sit hold til, at der bliver en vis form for selvjustits.

- Vi har en god gruppe, der passer godt sammen, og det er samtidig en gruppe, hvor spillerne kræver noget af hinanden, og jeg kan allerede mærke nu, at de er klar til at stille krav til hinanden. Spillerne gider jo heller ikke at se holdkammeraterne dumme sig, siger Mark Pederson.

Ny hovedsponsor
Esbjerg Energy kan tirsdag præsentere endnu en hovedsponsor. Granly Gruppen får i denne sæson selskab af Claus Sørensen Gruppen, der også er hovedsponsor i EfB.

SønderjyskE hænger lidt

Han sender tirsdag aften hele kavaleriet på isen til hjemmekampen mod SønderjyskE. Christian Wejse og Grayson Downing, der ikke var med i tirsdags i Vojens, er også med på en aften, da Esbjerg Energy også gennemfører den traditionelle spillerpræsentation.

På den anden side af midterlinjen står et SønderjyskE-hold, der stadig er langt fra topformen. Holdet mangler endnu i træningskampene at vise et niveau, der er i nærheden af sidste sæsons slutspilskampe.

Mario Simioni og hans hold kommer til opgøret efter tre tætte kampe. SønderjyskE har vundet 3-2 over Rødovre efter overtid, tabt 2-3 til Aalborg efter overtid og vundet 2-1 over Esbjerg Energy på et sejrsmål scoret et halvt minut før tid.

Kampen spilles 19.00, og der er gratis entre i Granly Hockey Arena.

Pederson gider ikke flere dumheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce