Mikkel Hansen er verdens bedste for tredje gang

Mikkel Hansen er kåret som verdens bedste håndboldspiller i 2018. Han sikrede sig også en god start på 2019 med VM-guld på hjemmebane.

Mikkel Hansen er verdens bedste for tredje gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Internationale Håndboldforbund har kåret Mikkel Hansen som verdens bedste håndboldspiller.

Mikkel Hansen er kåret som verdens bedste håndboldspiller for tredje gang i karrieren.

Det skriver Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på sin hjemmeside.

Hansen, der også modtog prisen i 2011 og 2015, er blot den anden mandlige spiller nogensinde, der modtager prisen tre gange.

Den første var holdkammeraten fra Paris Saint-Germain Nikola Karabatic.

Hansen var med, da Danmark vandt guld ved VM i januar, men prisen gives for året 2018.

Han startede 2018 med at blive valgt til all-star-holdet ved EM, der blev spillet i Kroatien i januar. Her blev det til 43 scoringer for det danske mandskab, der endte som nummer fire i turneringen.

Senere på året var Hansen med til at spille PSG i Final-4 i Champions League, hvor holdet måtte tage til takke med en tredjeplads.

Hjemme i Frankrig trøstede PSG sig dog ved at vinde ligaen og den franske pokalturnering.

Prisen for verdens bedste håndboldspiller er blevet uddelt siden 1988. Den blev dog ikke givet i 1991, 1992, 1993 og 2017.

31-årige Mikkel Hansen er den eneste dansker, der har modtaget prisen på herresiden. Anja Andersen tog prisen hos kvinderne i 1997.

I år gik kvindernes pris til Cristina Neagu. Det gjorde den også i 2010, 2015 og 2016, og hun er dermed den første på tværs af køn, der har modtaget prisen fire gange.

30-årige Neagu sluttede som topscorer i Champions League med 110 mål. Hun blev også valgt til all-star-holdet i den prestigefyldte klubturnering.

Sammen med sin klub, CSM Bucuresti, vandt hun bronze i samme turnering. Senere på året sikrede hun sig titlen som den mest scorede ved kvindernes EM nogensinde, da hun førte Rumænien til semifinalen.

Hun får mulighed for at spille Rumænien til endnu et topresultat i november og december, når kvindernes VM-slutrunde afvikles i Japan.

Mikkel Hansen er verdens bedste for tredje gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce