Hvor blev SønderjyskE af?

Mustafa Amini scorede og lavede en assist for AGF i superligaens åbningskamp. Det var langt fra den drømmestart, som SønderjyskE havde håbet på.
Foto: Frank Cilius, Scanpix

Hvor blev SønderjyskE af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE har grund til panderynker, efter at holdet søndag tabte 2-1 til AGF på hjemmebanen i Haderslev. En velspillende Mustafa Amini drev gæk med sønderjyderne, hvis forsvar stadig ikke virkede til at fungere optimalt.

Åbningen på årets superligasæson blev slet ikke som forventet for SønderjyskE. I stedet blev det en hård lussing, der ramte lige ind i selvforståelsen hos SønderjyskE, da de tabte 2-1 til AGF på hjemmebanen i Haderslev. Havde holdet spillemæssige tømmermænd efter sejren over Strømsgodset torsdag i Europa League - eller var AGF bare bedre?

Jakob Michelsen havde valgt den præcis samme startopstilling som mod Strømsgodset. Den beslutning skulle vise sig at være opskriften på 25 minutters godt spil fra SønderjyskE i kampens åbning. Tommy Bechmann stod ret beset for den eneste farlige situation fra SønderjyskE i første halvleg, da han efter syv minutter overlistede Alexander Juel Andersen og var alene med Aleksander Jovanovic i AGF-målet. Bolden blev ikke sparket ind, da Aleksander Jovanovic diskede op med en flot redning. Men langsomt begyndte SønderjyskE at miste grebet om kampen.

Forsvaret har været en kæphest for SønderjyskE i opstartsfasen, og det stod hurtigt klart, at SønderjyskE stadig ikke har fundet den gyldne opskrift, der giver tro på point i superligaen og videre europæisk deltagelse. SønderjyskE må savne Kees Luijckx, da de så Matthias Maak skubbe frem for at lave en oversatset tackling, der ledte til AGFs scoring til 1-0. Mustafa Amini fik klogt slået bolden i dybden til Stephan Pedersen, der kunne bringe AGF foran, men fejlen fra Maak gjorde, at situationen overhovedet blev farlig i første omgang - efter scoringen høstede østrigeren også et gult kort for sin tackling.

SønderjyskE havde svært ved at få spillet til at hænge sammen søndag mod AGF. Forsvaret virkede ikke afstemt, mens midtbanen lavede flere fejlafleveringer. I de mange nærkampe virkede SønderjyskE overmatchet, og det gjorde, at AGF kunne holde fast i deres momentum i kampen.

Et enkelt lyspunkt

Det var heller ikke nogen overraskelse, da AGF bragte sig foran 2-0. Mustafa Amini var kampens bedste spiller, og derfor var det også naturligt, at nyerhvervelsen fra Randers skulle være manden, der scorede målet.

Da AGF havde bragt sig foran begyndte kampen at falde i tempo, og det gjorde, at SønderjyskE i hvert fald kosmetisk kom med i kampen igen.

Simon Kroon er en rigtig god spiller, der ofte med ynde og lethed kan sætte sin direkte modstander, men uden Johan Absalonsen og Nicolaj Madsen, så bliver svenskeren den eneste reelle spiller, der kan gøre en forskel på egen hånd.

Scoringen til 1-2 ændrede ikke det store på kampen, men bevidnede blot endnu engang, hvorfor Simon Kroon er en glimrende spiller for SønderjyskE - da han med et flot, veltimet langskud udplacerede Aleksander Jovanovic i AGF's mål.

Det var ikke uden grund, at Jakob Michelsen hoppede rundt på trænerbænken og endda sparkede til et af sæderne under kampen mod AGF. Der er grund til panderynker i SønderjyskE-lejren - forsvaret er stadig ikke kørt ordentlig sammen, mens det offensivt er svært at se, hvor målene skal komme fra.

Fakta
Kampen i tal

SønderjyskE - AGF 1-2 (0-1)

Mål: Stephan Pedersen 0-1 (34.), Mustafa Amini 0-2 (53.), Simon Kroon 1-2 (83.)

Advarsler: Jens Jønsson - AGF (30.), Matthias Maak - SønderjyskE (34.), Martin Spelmann (59.) og Dzhamaldin Khodzhaniazov - AGF (87.)

Udskiftninger: Troels Kløve (59. Mikael Uhre), Tommy Bechmann (61. Casper Olesen), Adama Guira (76. Nicolaj Ritter)

Tilskuertal: 5.574

Hvor blev SønderjyskE af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce