Fyret EfB-træner på udebane: Pilen peger mod Indien

Lars "Lungi" Sørensen fik kun et halvt år som cheftræner i EfB - efter nedrykningen i sommeren sidste år blev han fyret. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Fyret EfB-træner på udebane: Pilen peger mod Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere EfB-træner tager et noget utraditionelt og uventet skridt i karrieren. Fra 1. april bliver han akademitræner i den indiske storby Bangalore.

Intet er officielt endnu, men lige om lidt har den tidligere EfB-træner Lars "Lungi" Sørensen skrevet under på en toårig aftale, der gør ham til akademitræner i den indiske storby Bangalore.

Lars "Lungi" Sørensen har selv ingen kommentarer til sin trænerfremtid, men ifølge avisens oplysninger tager han i starten af februar til Bangalore og får papir på aftalen.

En aftale, der giver ham flere arbejdsopgaver. Akademiet er ejet af en virksomhed, der har rødder i IT-industrien, der er kæmpestor i Bangalore. Byen er kendt som det indiske svar på Silicon Valley. Det smitter også af på virksomhedens fodbold-afdeling, hvor der blandt andet arbejdes med at udvikle computer-programmer, der skal følge børns udvikling på fodboldbanen.

På lidt længere sigt er det meningen at opbygge en slags agent-bureau, der skal give unge indiske fodboldspillere muligheden for at skabe sig en karriere andre steder i Asien - måske endda i Europa.

Fun fact
Lars "Lungi" Sørensen skal måske overveje det en ekstra gang, inden han bruger sit danske kælenavn på sin nye hjemmebane i Bangalore. Det kan blive misforstået og skabe forventninger. Ifølge flere indiske hjemmesider er en "lungi" nemlig navnet på et klædestykke til mænd, der kan sammenlignes med kvindernes nederdel - i en lidt længere version. Det bæres ofte i den sydlige del af landet - altså blandt andet i Bangalore.

Flere sportslige udfordringer

Lars "Lungi" Sørensens primære opgave bliver at træne ungdomsspillere i alderen fra 12 til 19 år, og han skal desuden arrangere en række workshops for trænere i Indien, lige som han et par gange om året skal til Nepal og lære fra sig.

Derudover får han også mulighed for at stifte bekendtskab med den velgørende del af den indiske folkesjæl. Virksomheder med penge på bogen er forpligtede til at deltage i humanitært arbejde, og det betyder blandt andet, at akademiet ind imellem også inviterer gadens børn til træningsenheder på akademiets baner. Her står en dansk træner og venter på dem.

En ny ide tog form

Lars "Lungi" Sørensen blev som bekendt fyret i EfB i sommeren 2017, da han som afløser for den ligeledes fyrede Colin Todd ikke formåede at redde klubben fra nedrykning til 1. division.

De første overvejelser gik på at forsøge at bygge videre på trænerkarrieren herhjemme, men da han via en agent tilfældigvis kom i forbindelse med folkene bag projektet i Bangelore, begyndte ideen om noget helt andet at tage form. Siden fulgte et personligt møde med inderne i Amsterdam og intens korrespondance via e-mail og telefon, og 1. april tager den 48-årige esbjergenser de første skridt ud i den store, ukendte fodboldverden.

Fyret EfB-træner på udebane: Pilen peger mod Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce