Den helt store nedtur for HSV

Så kan det ikke illustreres meget mere præcist - HSV's Gotoku Sakai er røget på halen i kampen mod Paderborn. Foto: Wolfgang Rattay/Scanpix

Den helt store nedtur for HSV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden rykkede HSV for første gang nogen sinde ud af Bundesligaen. Mindre end et år senere forpassede klubben muligheden for at vende tilbage med det samme.

Det er et af de helt store kollaps i tysk fodbold i denne sæson.

Måske det allerstørste.

Indtil for omkring to måneder siden regnede alle de kloge fodboldhoveder syd for grænsen med, at oprykningen til Bundesligaen naturligvis blev et anliggende for nedrykkerne fra 1. FC Köln og Hamburger SV. Så måtte alle de andre sekundære hold slås om den tredjeplads, der giver playoff-kampe om oprykning.

"Von wegen", som tyskerne siger - glem det.

Jo, 1. FC Köln sikrede sig ret suverænt førstepladsen i 2. Bundesligaen, men HSV's sæson kollapsede stille og roligt. På intet tidspunkt havde det været rigtig godt, men da storebror pryglede lillebror St. Pauli for et par måneder siden, troede alle, at nu kørte det.

Det gjorde det ikke.

Siden har HSV, der som bekendt rykkede ud af Bundesligaen for første gang nogen sinde for et års tid siden, ikke vundet, og da det søndag heller ikke lykkedes i ottende forsøg i træk, og udekampen i Paderborn blev tabt 4-1, skete katastrofen - muligheden for oprykning er væk.

Og hvad så nu?

Jo, det kan i teorien stadig lade sig gøre i sidste spillerunde, fordi HSV kun er tre point efter Union Berlin på tredjepladsen, men i praksis er hamburgernes målscore så dårlig, at løbet er kørt.

En gigantisk nedtur, der altså blev cementeret i en kamp, hvor HSV kun ved reduceringen til 2-1 midt i anden halvleg en kort overgang troede på miraklet. Så scorede Paderborn to gange, rykkede dermed selv tættere på direkte oprykning og sendte HSV ud i glemslen.

Og hvad skal der så ske nu?

Ingen ved det. Træner Hannes Wolf sagde efter kampen, at han jo som udgangspunkt havde masser af lyst til at fortsætte som træner, men det synes usandsynligt, at klubben synes, at det er en god ide.

Samtidig ved ingen, om klubbens pengemand Klaus-Michael Kühne har lyst til at blive ved med at smide millioner i et stort, sort HSV-hul.

Fremtiden er uvis for den tidligere storklub, og den tidligere Bundesliga-træner Peter Neururer havde allerede før kampen i Paderborn i avisen Bild advaret klubben.

- Nedrykningen var slem, men det er endnu værre ikke at komme op igen med det samme. Jeg tror, at HSV kan lide samme skæbne som Bochum, der rykkede ned for ti år siden og aldrig siden er vendt tilbage, advarede Peter Neururer.

Den helt store nedtur for HSV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce