DM-guld til Randers


DM-guld til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sølv i sidste sæson vandt Randers HK lørdag aften for første gang DM.

For øjnene af et par tusinde medlevende tilskuere i Tinghallen i Viborg lykkedes det lørdag aften for Randrers-træner Jan Leslies tropper for første gang i klubbens historie at vinde det danske mesterskab.

Efter de tabte finalen i både 2010 og 2011 vandt de en nærmest sensationel stor sejr på 31-26 over Viborgs favoritter, der ellers havde vundet det første finaleopgør i Randers i torsdags 30-29.

Og nu er Randers HK direkte inde i den kommende sæsons Champions League, mens Viborg HK må ud i kvalifikationskampe for at nå ?det forjættede land?.

Kampen blev fra start til slut afviklet på Randers HKs præmisser.

De tog straks teten, og bragte sig i lyntempo foran 2-0.

Viborg fik i det syvende minut udlignet til 4-4, men herfra var det de hvidklædte spillere fra Randers, der var totaldominerende.

De førte både 14-7 og 18-11 inden de kunne gå til pausen med en føring på 21-12.

Efter pausen fortsatte Randers, hvor de slap, og havde ingen problemer med at sikre en komfortabel sejr.

I Randers-forsvaret var målvogter Chana Masson en sikker sidste skanse, og i angrebet var der plusser til ikke mindst den spanske stregspiller Veronica Cuadrado, der kampens topscorer med seks fuldtræffere. Men også veteranen Katrine Fruelund, der spillede karrierens sidste ligakamp inden hun i næste sæson tiltræder et job som sportslig koordinator i Randers HK, førte med fire scoringer bevis for, at hun vil være en gevinst for landsholdet i næste weekends OL-kvalifikation.

Hos Viborg var der til gengæld ikke meget at juble over. Landsholdsspillere som Christina Pedersen, Rikke Skov og Maria Fisker leverede præstationer langt under vanlig standard.

Finalesejren  bekommer Randers HKs direktør Henrik Mortensen vel.

- Vi har ventet på denne titel i efterhånden mange år, siger han og tilføjer:

- At den nu er i hus er fantastisk. Som regerende danske mestre og Champions League-deltager bliver det lettere for os at skaffe sponsorer.

Men det hold, der skal repræsentere Randers HK fremover, bliver meget anderledes end det, der har ført klubben frem til DM-guldet.

Således siger man farvel til profiler som Katrine Fruelund, Gitte Aaen, Nina Wörz, Susan Müller, Mie Augustesen og Mette Melgaard.

- De vil blive savnet. Men når det er sagt, er vi fortrøstningsfulde. Jeg er sikker på, at flere af de nydindkøb, vi har foretaget - blandt andre Siraba Dembele og Sabina Jacobsen - bliver succesfulde, siger Henrik Mortensen.

Hans direktør-kollega i Viborg HK har det til gengæld skidt med finalenederlaget.

- En klub som vores bliver udelukkende bedømt på de titler, der vindes. I denne sæson har vi både vundet pokalturneringen og Super Cup?en. De vil blive husket. Men det vil vores andenpladser i Dame Håndbold Ligaen og Cup Winners Cup ikke, siger Peter Cassøe.

DM-guld til Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce