Avarta-spillere tager med landsholdet til Slovakiet

DBU forsøger at samle et alternativt landshold til onsdagens kamp i Slovakiet. Der er nu sat navn på de første spillere.

Avarta-spillere tager med landsholdet til Slovakiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Offenberg er en af flere Avarta-spillere, der er udtaget til det danske nødlandshold.

Der er sat navne på nogle af de spillere, der tirsdag eftermiddag flyver til Slovakiet for at spille testkamp for det danske landshold.

Det drejer sig om to Avarta-spillere.

Først og fremmest Christian Offenberg, som over for DR bekræfter, at han stiller op, medmindre parterne finder en løsning inden.

30-årige Offenberg er aktuel topscorer i 2. division med fem mål efter de første seks kampe.

- Klubben vælger at støtte op om spillernes beslutning om at spille med i landskampen, fordi de gør det for dansk fodbold.

- Hvis Danmark ikke deltager i kampene kan vi få sanktioner, som betyder, at vi ikke kommer med i slutrunden, siger Benny Nielsen, der er sportschef i Avarta, til DR.

Benny Nielsen, der selv er tidligere landsholdsspiller, fortæller, at spillerne har valgt at stille op, for at dansk fodbold kan undgå sanktioner, som en eventuel udelukkelse ville medføre.

- Det håber jeg, stjernerne på landsholdet forstår, siger Benny Nielsen.

Samme Benny Nielsen bekræfter over for Radio24syv, at den 21-årige målmand Morten Bank fra Avarta også er med i truppen.

- Morten er en lovende ung målmand, men er ikke klar til det her niveau. Hvis han skulle have været førstemålmand, så havde jeg sagt nej.

- Men nu er han med i truppen som én ud af tre målmænd, og så kan han snuse lidt til det hele og lære noget, siger Benny Nielsen til Radio24syv.

Med på holdet er også fem spillere fra en anden 2. divisionsklub - Tarup Paarup.

Klubben erklærede sig mandag positiv over for DBU's tilbud, og tirsdag erfarer TV2 Fyn, at en håndfuld spillere fra den odenseanske forstadsklub er udtaget til holdet.

- Vi har talt om det blandt spillerne, og er blevet enige om, at det er op til folk selv at vælge, siger anfører Rasmus Nørgaard, der ikke selv er med.

Dansk Boldspil-Union (DBU) bekræftede tirsdag eftermiddag, at John "Faxe" Jensen og Hasse Kuhn bliver midlertidig landstrænerduo til testkampen mod Slovakiet.

Duoen træder til i fraværet af Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson, der ikke står i spidsen for et hold af spillere, de ikke selv har udtaget.

John "Faxe" Jensen, der i begyndelsen af sin trænerkarriere gjorde Herfølge til dansk mester, stod senest i spidsen for Fremad Amager i den næstbedste række.

Hasse Kuhn er til daglig træner for Skjold Birkerød i Danmarksserien, men han huskes især for sin tid som træner for Lyngbys amatørhold, der spillede en halvsæson i Superligaen efter klubbens konkurs.

DBU har været på jagt efter spillere i de lavere divisioner, fordi forhandlingerne om en ny landsholdsaftale er gået i hårdknude.

Unionen meddelte lørdag, at forhandlingerne var indstillet og tilbød spillerne midlertidige vilkår til at gennemføre de to kommende landskampe.

Spillerne fik til søndag aften klokken 18 til at meddele, om de mødte op i landsholdslejren eller ej.

Søndag tilbød spillerne at stille op, hvis man forlængede den tidligere aftale, hvilket DBU betragtede som et afbud til kampen.

Avarta-spillere tager med landsholdet til Slovakiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce