Varde slog de forsvarende mestre i dramatisk topbrag

Region Varde fik skovlen under de forsvarende danske mestre Fjelsted fredag aften. Vestjyderne vandt topbraget med 43-40 og går dermed op på førstepladsen i speedwayligaen.Arkivfoto: Chresten Bergh

Varde slog de forsvarende mestre i dramatisk topbrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var omstarternes aften, da Varde fredag aften slog Fjelsted med 43-40 på hjemmebanen i Outrup. Det så længe ud til at blive en sikker sejr, men i sidste heat blev både Andriy Karpov og Mikkel Bech udelukket, og så kunne Fjelsted mindske sejrsmarginen til tre point. Noget der kan få betydning for afgørelsen af DM.

Speedway: - Det her kan afgøre DM!

Sådan lød fra utilfredse Region Varde-folk inden omstarten på sidste heat.

Varde havde på dette tidspunkt sikret sig sejren, da de var foran med otte point. Men da Mikkel Bech styrtede i heatet og ukrainske Andriy Karpov samtidig også blev diskvalificeret opstod miseren.

Flere holdledere gik frem og tilbage mellem ryttergården og dommertårnet, da man pludselig kunne høre frustrationerne.

Varde endte med at vinde 43-40, da de forsvarende mestre fra Fjelsted uden modstand tog fem point i sidste heat.

Men forskellen på en sejr på otte og tre point er rigtig stor. Efter begge matches mellem Varde og Fjelsted vil det bedste hold indbyrdes hold få et ekstra bonuspoint. Og det kan få betydning for, hvem der ender øverst i ligaen. Det hold vil samtidig få hjemmebane i DM-finalen. Og det kan blive afgørende.

Lang aften

Forud for sidste heat var gået en lang aften, hvor vi skulle helt frem til sjette heat, inden rytterne kunne sendes af sted uden omstart. Efter en lige start bragt Varde sig foran med seks point i heat fem, og derfra så de sig ikke tilbage. Andriy Karpov og Mikkel Bech var de bedste hos Varde fredag, da de scorede henholdsvis 14 og 12 point, og holdets A-kører, Hans Andersen, roste da også ukraineren efterfølgende.

- Vi mangler lidt profiler i dag, men han (Karpov red.) kommer ind og laver en super præstation. Jeg kom også selv lidt bedre med i løbet af matchen, sagde Hans Andersen.

Han var glad for sejren over Fjelsted i det gode vejr foran de godt 1500 tilskuere.

- Sejren er selvfølgelig det vigtigste, og der var ikke meget at sætte en finger på, men vi vil gerne være lidt stærkere på hjemmebane, sagde han.

Varde slog de forsvarende mestre i dramatisk topbrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce