Region Varde måtte nøjes med sølvet

Region Varde var tæt på endnu en gang DM-guld, men tilsidst kunne fynske Fjelsted juble. Foto: Lasse Hansen

Region Varde måtte nøjes med sølvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var lige ved og næsten for de forsvarende mestre fra Region Varde i onsdagens superfinale, hvor klubben dog til allersidst måtte aflevere DM-pokalen til fynske Fjelsted, der vandt sin første titel siden 1995

SPEEDWAY: Så tæt på - og så alligevel ikke.

Det var facit for speedwaykørerne fra Region Varde, der ellers sloges forbilledligt i årets superfinale. Holdleder Steven Andersens fem udvalgte sluttede på i alt 40 point i finalen, men en stærkt kørende Peter Kildemand og holdkammeraterne kantede sig lige akkurat forbi med 41 point - og så røg guldet altså i retning af den fynske klub for første gang i 22 år.

Det stod hurtig klart, at superfinalen blev et hundeslagsmål mellem hjemmebanefavoritterne fra Slangerup, de forsvarende mestre fra Region Varde og fynske Fjelsted.

Slangerup indledte finalen i suveræn stil og fik hurtigt bragt sig et pænt stykke foran konkurrenterne. På det tidspunkt lignede det mest af alt en ekspeditionssag for værterne, men knap halvvejs gennem ræset hævede kørerne fra både Region Varde og Fjelsted niveauet ganske betragteligt.

Rutinerede Mads Korneliussen, der i sine yngre dage kørte nogle sæsoner for Slangerup, var i hopla, og det samme var Mikkel Bech og Hans Andersen også. Mikkel Brøndum Andersen, der var uheldig og måtte ned at kysse slaggerne et par gange undervejs, og Mads Hansen fik også stemplet ind.  

 Det betød, at Slangerup blev hentet af både Fjelsted og Region Varde. Holdene skiftedes til at føre, så de sidste heats i superfinalen blev en særdeles hæsblæsende omgang.

 - Vi gjorde alt, hvad vi kunne, og mine kørere kan være stolte af præstationen, men selvfølgelig er det pokkers ærgerligt, når vi er så tæt på at vinde guld igen, mente Steven Andersen.

- Det point, som vi stod og manglede til sidst, kan jeg nemt finde undervejs. Vi var ikke ligefrem tilsmilet af heldet.  

 

 

 

 

Superfinalen i tal
Fjelsted 41Peter Kildemand 12, Frederik Jacobsen 11, Anders Thomsen 7, Christian Thaysen 6, Patrick Hougaard 5.

Region Varde 40

Mikkel Bech 13, Hans Andersen 12, Mads Korneliussen 10, Mads Hansen 4, Mikkel B. Andersen 1.

Slangerup 37

Mikkel Michelsen 11, Kenneth K. Hansen 10, Michael J. Jensen 9, Andreas Lyager 4, Kenni Nissen 1.

Holsted 14

Bjarne Pedersen 8, Krzysztof Buczkowski 2, Jonas Jeppesen 2, Dawid Lampart 1, Sam Jensen 1.  

Holsted skuffede fælt

I onsdagens superfinale var Holsted, der sluttede som femmer i grundserien og derfor var gennem en yderst nervepirrende semifinale, også med, men holdet havde godt ikke ret meget at byde ind med.

Holdleder Thomas Baastrup var ellers meget optimistisk op til løbet, og han havde allieret sig med skadede Nicki Pedersen, da banen skulle skridtes af umiddelbart inden det første heat.

- Alle fire hold kan vinde, og jeg er helt sikker på, at det bliver meget tæt, sagde han.

Det kom så ikke helt til at holde stik, selvom Bjarne Pedersen ihærdigt forsøgte at holde Holsted-fanen højt. Holdleder Baastrup havde valgt at ændre på to pladser på sit finalehold. Det mest bemærkelsesværdige var, at polske Dawid Lampart var med i stedet for lokale Rasmus Jensen. Den disposition blev en total fiasko, da Lampart kun lavede et sølle point undervejs og i lighed med mange af de øvrige kørere havde det svært med de meget udfordrende baneforhold på anlægget i Slangerup.

Faktisk lukkede de fleste kørere mere eller mindre af for gassen, når de ræsede ind i svingene, hvor der flere steder var dybe spor. De skulle ikke nyde noget, og det kan man næsten ikke fortænke dem i. Superfinalen er kulminationen på en lang og spændende sæson, og så er det ærgerligt, at det afgørende ræs skal køres på så dårlig og farlig en bane. Ville man have haft et finaleræs på en ordentlig bane, kunne man med fordel have valgt at køre på neutral bane i Vojens, hvor baneforholdene er mange gange bedre end i Slangerup.

Det sluttede altså med Fjelsted-jubel. Det blev afgørende, at samtlige fem kørere på det fynske hold scorede godt med point.

- Det her en forløsning for os. Klubben har fire sølvmedaljer, men nu fik vi guldet - og det er fantastisk, mente Peter Kildemand, der sikrede sig en andenplads i finalens sidste heat efter Region Vardes Mikkel Beck, og det rakte altså lige akkurat til guld.

 

 

 

Region Varde måtte nøjes med sølvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce