Nicki P. tørster efter en grandprix-sejr

Nicki Pedersen under fredagens grandprix-træning i Horsens. Veteranen kunne godt snart bruge en sejr i kampen om den individuelle VM-titel. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix

Nicki P. tørster efter en grandprix-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske speedwayveteran har ikke vundet et løb i kampen om den individuelle VM-titel siden oktober 2015. Skal det lykkes lørdag aften i Horsens foran de danske fans?

Lørdag den 3. oktober 2015.

Vi må erkende, at det er ved at være et par dage siden, men det var den efterårsaften i polske Torun, hvor Nicki Pedersen senest var i stand til at vinde et løb i grandprix-serien.

- Er det virkelig så længe siden? Det har jeg sgu ikke tænkt over, men efterfølgende har der jo været meget modgang for mit vedkommende. Den brækkede nakke og senest de brækkede knogler i min hånd. Så ja, vi kan godt blive enige om, at de sidste to sæsoner har været noget værre lort.

Men Nicki Pedersen er ukuelig. De fleste havde forventet, at han i fjor havde trukket stikket.

- De folk, som sagde det, kender mig jo ikke. Det var ikke den måde, jeg ville slutte på. Jed ved, at jeg stadig har det i mig.

Lørdag aften i Horsens kører Nicki Pedersen sit grandprix nummer 170. Han har 16 GP-sejre i bæltet, men endnu har han aldrig vundet et grandprix på dansk jord. Det er lidt paradoksalt, når han nu har været en del af verdenstoppen i så mange år.

- Jeg har været tæt på nogle gange, så selvfølgelig vil jeg gerne prøve det. Det vil være en exceptionel følelse at stå øverst på skamlen foran de danske fans.

Det allerførste heat
Nicki Pedersen er med i det allerførste heat lørdag aften i Horsens. Og det bliver noget af et brag. Maciej Janowski har vundet to gange i Horsens, mens de to øvrige i heatet er Jason Doyle og Patryk Dudek, der blev etter og toer i VM-stillingen i sidste sæson.Michael Jepsen er med i heat to, hvor han skal ud at køre mod formstærke Fredrik Lindgren, Bartosz Zmarzlik og Mataj Zagar.

Når startsnoren springer op i Horsens, er det grandprix-løb nummer tre i denne sæson.

- De første to grandprixer har jeg været plaget af min håndskade, men nu er det heldigvis markant bedre. Jeg har stadig smerter, men nu føler jeg faktisk endelig, at jeg er, hvor jeg skal være, siger han.

Og selvom Nicki Pedersen tilbage i april blev 41 år, kan han altså stadig finde rundt på en speedwaybane. Lige nu er han faktisk den bedst scorende af alle i den stærke polske liga.

- Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg skal ikke bevise noget overfor en masse mennesker. Når helbredet er i orden og grejet løbet stærkt, kan jeg slå dem alle. Og det er med den indstilling, at jeg stiller til start i Horsens - og så må vi jo se, hvor langt det rækker.

- Men jeg har brug for et godt løb og en masse point for at rykke frem i VM-stillingen, så forhåbentlig bliver det en god aften.

Nicki Pedersen er i år eneste faste danske kører i grandprix-serien, og det skuffer ham.

- Det er ikke godt nok. Jeg har gjort mit i en lang årrække, men vi mangler de unge. Hvor er de henne? Vi andre har fået nogle lods bagi i løbet af karrieren - og det trænger de måske i virkeligheden til.

Nicki P. tørster efter en grandprix-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce