Landstræner om VM-sølv efter styrt i sidste heat: Det var en lille skuffelse

En noget forslået Patrick Hansen efter styrtet, der definitivt slukkede danskernes gulddrøm. Skuffelsen var dog nok størst hos hovedpersonen selv. Foto: Sportxpress/Scanpix

Landstræner om VM-sølv efter styrt i sidste heat: Det var en lille skuffelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag aften tog det danske U21-landshold i speedway sølv, da VM-finalen blev kørt i Outrup. De forsvarende verdensmestre fra Polen hentede endnu et hold guldmedaljer med hjem.

Det fremgik tidligere, at EM-finalen skulle køres den 15. september i polske Chorzow. Det var ikke korrekt. Det er nu rettet. JV beklager.

Sølv: Det danske U21-speedwaylandshold opgraderede lørdag aften i Outrup sidste års bronzemedaljer til sølvudgaven efter en finale, hvor de rødhvide endte blot fire point efter de polske guldvindere.

- I og med, vi var så tæt på, var det en lille skuffelse. En andenplads er også okay, fortalte landstræner Hans Nielsen dagen derpå.

Danskerne havde inden sidste heat blot to point op til polakkerne i front. Patrick Hansen, der til dagligt kører for Grindsted Speedway Klub i den hjemlige liga, lavede en god start og lå i front efter første sving, da han pludselig kommer op på baghjulet og styrter.

- Havde han vundet den, havde vi stået lige. Han kørte rigtig godt, så var det bare uheldigt, at det skulle ske, sagde en ærgerlig Hans Nielsen.

Styrtet kostede - foruden en udelukkelse - en tur på sygehuset.

- Han havde en revne i kravebenet og var forslået over det hele. Det var et rigtig slemt styrt, så vi er glade for, han ikke kom alvorligt til skade, fortalte landstræneren og tilføjede:

- Kørerne var okay efterfølgende. Patrick (Hansen red.) var selvfølgelig skuffet, men som vi forklarede ham, var det ikke hans skyld, at vi ikke vandt. Han satsede, og det var vi nødt til. Vi er bare rigtig glade for, at han ikke kom alvorligt til skade.

Mesterskabet i tal
Polen: 46 pointDanmark: 42 point

Storbritannien: 29 point

Sverige: 4 point

Danmarks point fordeltes således: Frederik Jakobsen 13, Andreas Lyager 12, Patrick Hansen 9, Christian Thaysen 6, Jonas Seifert-Sark 2.

Mangler international erfaring

Forskellen på de to rivaler denne lørdag aften lå ifølge landstræneren i holdenes bredde.

- Vi manglede lidt flere med international erfaring. Det kommer en dag, og det var en fantastisk erfaring for både Simon og Thaysen (Christian Thaysen red.) at køre. Vi manglede bare lige den fjerdemand til at hive de sidste point hjem. Men de kører godt de polakker, så der er ikke andet for end at tage hatten af og sige tillykke til dem, erkendte Hans Nielsen.

Den 1. september er der mulighed for revanche, når EM-finalen for hold køres i lettiske Daugavpils. Her stiller danskerne med næsten samme hold, hvor eneste ændring er sønderjyske Mads Hansen, der kommer med i stedet for Jonas Seifert.

Landstræner om VM-sølv efter styrt i sidste heat: Det var en lille skuffelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce