En Vojens-dreng vender næsen hjem

I SønderjyskE kommer Patrick Galbraith til at spille sammen med lillebror Daniel, der er i klar bedring efter at han fik en puck i hovedet i slutspillet i denne sæson. Patrick og Daniel er begge sønner af målmandslegenden George Galbraith, der i fjor blev optaget i ishockeyens Hall of Fame. Foto: Jan Korsgaard

En Vojens-dreng vender næsen hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patrick Galbraith skal i de kommende tre sæsoner vogte målet i SønderjyskE, og det glæder han sig voldsomt til. Cheftræner Mario Simioni har store forventninger til samarbejdet.

Der var ikke mange godbidder til de entusiastiske ishockeyfans i Vojens i denne sæson. En nedslående niendeplads i grundspillet og en hurtig exit i det efterfølgende slutspil er bestemt ikke noget at skrive hjem om.

Så mon ikke mange snart tørster efter noget at glæde sig over?

Og nu er der godt nyt. SønderjyskE henter nemlig Patrick Galbraith hjem til Vojens på en treårig kontrakt. Han afløser finske Joni Myllykoski, der har passet målet siden januar 2015.

- Jeg har da selvfølgelig tænkt på, at det kunne være fantastisk at komme tilbage til SønderjyskE på et tidspunkt. Men jeg vidste på ingen måde, at det skulle være nu, fortæller Patrick Galbraith.

- Mine mange år i udlandet har været fantastiske. Jeg tog afsted som en ung mand, der troede, at han vidste det hele. Det gjorde jeg så ikke, så jeg vil sige, at jeg kommer hjem som en voksen mand, der godt er klar over, at han ikke ved alt i denne verden.

Tilbage i 2009 spillede Patrick Galbraith en hovedrolle, da han med SønderjyskE som ung keeper vandt DM-guld.

- Jeg har så mange gode minder, men jeg ved også, at vi står overfor en genopbygning, hvor jeg er tiltænkt en stor rolle. Den opgave er spændende, og jeg er i hvert fald mere end parat til at yde mit bidrag, understreger Galbraith.

- SønderjyskE's sæson har ikke været god, men jeg vil ikke blande mig i noget. Jeg har jo ikke været en del af det, men selvfølgelig er en niendeplads ikke godt. Det kan vi hurtigt blive enige om.

Nu bliver han genforenet med sin gamle træner Mario Simioni og holdkammeraten Kim Lykkeskov, der nu er sportschef i SønderjyskE. Og sidstnævnte er naturligvis godt tilfreds med, at det er lykkedes at hente den erfarne målmand.

- Jeg er super stolt og glad for, at Patrick har valgt at komme hjem og hjælpe os med at få SønderjyskE på ret kurs. Der hersker ingen tvivl om, at han kommer hjem for at vinde noget igen, siger sportschef Kim Lykkeskov.

- Patrick kommer til at blive en leder i truppen. En spiller, som kan vise vejen for de andre. Han har trods alt været ni år i udlandet og kommer fra en rigtig flot sæson i engelske Nottingham, hvor han havde ligaens bedste redningsprocent, siger Lykkeskov.

På CV'et har rutinerede Galbraith også 131 landskampe og ni VM-slutrunder. Står det til Lykkeskov, så er den sønderjyske keeper i spil til at få flere kampe i rødt og hvidt.

- Patrick er sulten efter at komme tilbage på det danske landshold, og det vil jeg rigtig gerne hjælpe ham med. Jeg synes, Patrick stadig bør være et emne til det danske landshold, siger Lykkeskov.

Inden udlandseventyret nåede han at vinde to DM-titler med SønderjyskE og spille 214 kampe i den lyseblå trøje. Det hele foregik i det berygtede blikskur.

- Jeg har spillet nogle landskampe i SE Arena. Det er vist alt, så nu ser jeg frem til at få det som min faste hjemmebane, siger Patrick Galbraith.

Det her har bestemt ikke været planlagt i lang tid. Da vi først fik sat os ned og talt om tingene, gik det hurtigt.
Patrick Galbraith
Patrick Galbraith
Han er efterhånden blevet 32 år. Han blev dansk mester med SønderjyskE i sæsonerne 2005-2006 og igen i 2008-2099, hvor Mario Simioni var cheftræner.Patrick Galbraith har spillet i en del udenlandske klubber i de seneste ni sæsoner. I Sverige har han spillet for Björklöven, Leksand, Frölunda, Oskarshamn og Karlskrona. Desuden har Galbraith vogtet målet for slovakiske Bratislava, finske Blues, tyske Krefeld og Mannheim og senest Nottingham i England.

Galbraith har repræsenteret Danmark ved i alt ni VM-slutrunder og har spillet 131 landskampe.

Han har evnerne

Cheftræner Mario Simioni, der har en formodning om at 19-årige Kasper Krog bliver den anden målmand i truppen, ser store perspektiver i samarbejdet.

- Vi får en Vojens-dreng hjem igen. Vi får en fantastisk "goalie", og vi får en god fyr i omklædningsrummet. Patrick skal være med til at vise vejen, og det har han evnerne til, mener tilbagevendte Simioni, der dog i samme sætning nævner, at den kommende sæson handler om at få genopbygget et stærkt ishockeyhold.

- Men vores fans skal have tålmodighed. Vi har masser af hårdt arbejde foran os, og det er jeg glad for, at Patrick bliver en del af.

I SønderjyskE kommer Patrick Galbraith til at spille sammen med lillebror Daniel, og det glæder han sig til.

- Det har vi ikke prøvet tidligere. Daniel var i Sverige, da jeg blev i sæsonen 2008-2009 blev mester med SønderjyskE, og derefter tog jeg så til udlandet, så det har da bestemt også været med i mine overvejelser.

SønderjyskE forventer i øvrigt at få sat navn på flere spillere til truppen indenfor kort tid.

- Jeg kan sige, at vi i hvert fald arbejder hårdt på sagen, siger Simioni.

En Vojens-dreng vender næsen hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce