SønderjyskE's dødbolde er blevet dræbende

Christian Jakobsen scorede på hovedstød efter et hjørnespark mod Brøndby, og sønderjyderne har generelt været skarpe på dødbolde den seneste tid. Foto: Claus Fisker, Scanpix

SønderjyskE's dødbolde er blevet dræbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE er igen blevet leveringsdygtig i mål på dødbolde, og det er ikke en tilfældighed, at holdet er blevet bedre i den disciplin her sidst på året.

SUPERLIGA: Der stod en storm på tværs af banen, da SønderjyskE's superligaspillere torsdag trænede for sidste gang inden fredagskampen mod AC Horsens - og for sidste gang i år.

Derfor listede holdet hurtigt videre til lethallen, hvor de i læ for regn og blæst kunne træne de dødbolde, som bliver så afgørende mod østjyderne.

Det er dog ikke kun AC Horsens, der er leveringsdygtig i mål ved standardsituationer. For SønderjyskE har det også været et effektivt middel her hen mod slutningen af året. Sønderjyderne har lavet mål efter dødbolde i hver af de fem seneste kampe, og af de ti seneste SønderjyskE-mål er seks af målene faldet efter frispark eller hjørnespark. Derudover har SønderjyskE lavet ét mål på kontra og tre i det etablerede angrebsspil - hvis man kan kalde det for det, når fx Eggert Jonsson eller Troels Kløve knalder bolden op i krogen et godt stykke udefra.

Det betyder meget at få en god afslutning inden vinterpausen. Det vil det gøre mentalt, men også i stillingen i forhold til at få nogle point på kontoen.
SønderjyskE-træner Claus Nørgaard
Optakt
FODBOLD, superliga
19.00: AC Horsens-SønderjyskE

SE's formodet start-11: Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Jeppe Simonsen - Niki Zimling - Troels Kløve, Marcel Rømer, Eggert Jonsson, Christian Jakobsen - Mikael Uhre

Skader: Simon Poulsen, Emil Scheel og Nicolaj Ritter.

JV tipper: 0-2

Ifølge SønderjyskE-træner Claus Nørgaard er det ikke en tilfældighed, at sønderjyderne er blevet skarpere på dødbolde hen mod slutningen af året.

Det blev et internt emne efter nederlaget i Silkeborg, og fokusområdet fik straks en effekt, da SønderjyskE har fået gevinst efter dødbolde lige siden.

- Vi har prioriteret, at vi skulle blive dygtigere til det. Jeg synes, vi har et standardhold forstået på den måde, at vi har gode servere, og vi har gode headere, så det har vi snakket om, at vi skulle blive bedre til, siger Claus Nørgaard.

- Vi skal være farlige på alle tre parametre i fodbold - i det etablerede spil, omstillinger og standarder - men så er det selvfølgelig glædeligt, når det går op i en højere enhed, og vi har lavet mange på standarder den seneste tid, siger SønderjyskE-træneren, der især har set sine spillere nyde godt af Niki Zimlings gode oplæg.

- Det bliver vel dominerende mod Horsens, der også satser meget på dødbolde?

- Nu siger du "også" - jeg vil sige nærmest endnu mere, end vi gør. Der bliver kastet indkast langt ind - nærmest fra egen banehalvdel nogle gange - og der bliver sparket meget ind i feltet. Så det skal vi være klar til at stå imod og have en god plan for, og det har vi også, siger Claus Nørgaard.

Den plan blev trænet igen og igen i lethallen i Haderslev, mens stormen ruskede udenfor.

SønderjyskE's dødbolde er blevet dræbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce