SønderjyskE forlænger med saksesparkende førstevalg

Stefan Gartenmann skiftede til SønderjyskE sidste sommer. Han og klubben skrev en kontrakt, der løb frem til 2020. Den kontrakt er nu forlænget til 2022. Her på billedet er Gartenmann kun lige kommmet på benene igen efter sit saksesparksmål mod Hobro. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE forlænger med saksesparkende førstevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE og førstevalget på højre back, Stefan Gartenmann, har nu papir på hinanden til sommeren 2022. Forsvarsspilleren har forlænget sin kontrakt med yderligere to sæsoner.

SønderjyskE: Det er under en uge siden, at Stefan Gartenmann tonsede rundt i jubel på Sydbank Park, efter han havde saksesparket bolden i kassen til en 1-0-føring mod Hobro.

Nu kan den 21-årige forsvarsspiller juble igen. Denne gang over at have sat sin underskrift på en kontraktforlængelse med SønderjyskE.

Stefan Gartenmann har forlænget med yderligere to år, så hans kontrakt nu løber til sommeren 2022.

- Siden jeg kom til SønderjyskE for lidt over et år siden, har jeg næsten kun haft gode oplevelser, siger han.

- Det krævede lidt tilvænning og lidt tid at spille mig ind på holdet, men det var en naturlig proces. Jeg regnede ikke med, at jeg skulle gå ind fra første dag og være stamspiller. Jeg har stille og roligt spillet mig ind, og som tiden er skredet frem, føler jeg, at jeg har større og større værdi for holdet. Jeg har fået ekstra selvtillid og føler mig rigtig godt tilpas.

Stefan Gartenmann
Den 21-årige forsvarsspiller har startet på banen i samtlige af SønderjyskE's otte kampe i denne sæson. Han står noteret for to mål i sæsonen. Det er hans første superligamål i SønderjyskE-trøjen.Sidste år fik han 27 superligakampe.

Han har spillet midterforsvarer i hele sin fodboldopvækst, men spiller i øjeblikket højre back.

Stefan Gartenmann kom til SønderjyskE sidste sommer fra hollandske Heerenveen, hvor han spillede i ungdomsårene.

Vil helst spille højre back

Den knap 190 centimeter høje SønderjyskE-spiller er lige nu en sikker brik som højre back på Claus Nørgaards holdkort. Stefan Gartenmann er opdraget og skolet til at spille midterforsvarer, men han har fået smag for spillet tættere på kridtstregen.

- Lige nu vil jeg helst spille højre back. Jeg kan godt lide at være der, men jeg kan sagtens se mig selv gå ind i midterforsvaret, hvis det skulle være nødvendigt, som det var i weekenden (hvor Marc Pedersen havde karantæne, red.), siger han.

- Jeg føler, at jeg er på et punkt, hvor jeg udvikler mig, hver eneste gang jeg spiller.

Gartenmann har set solid ud på højre back, og han synes også selv, at han præsterer godt.

- Jeg synes faktisk, det går rigtig fint. Jeg har haft en periode, hvor det har været lidt sikre løsninger, når jeg havde bolden og forsvarede. Men som jeg har fået mere selvtillid, begynder jeg også at vise lidt af det, jeg trods alt kan med bolden. Jeg kan godt lide, at man som højre back kan komme lidt frem ad banen, fortæller han.

Du har scoret to mål i sæsonen, senest på et saksespark. Skal du også til at være topscorer?

- Hvis der ikke er andre, der vil, så kan jeg godt tage den. Ej, jeg tænker, at vi nok skal få lidt gang i vores angribere. Men der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil fortsætte stimen. Jeg tvivler dog på, at jeg også rammer sådan et saksespark i de næste kampe.

SønderjyskE forlænger med saksesparkende førstevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce