Se tallene: Fodbolden er SønderjyskE's økonomiske flagskib

SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen kan især glæde sig over millionoverskuddet i fodboldforretningen, og når Sydbank Park færdigbygges over de næste år, giver stadionet endnu flere muligheder for SønderjyskE. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

Se tallene: Fodbolden er SønderjyskE's økonomiske flagskib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE Fodbold leverer det største overskud i Sønderjysk Elitesport A/S i regnskabsåret 2016/2017. Egenkapitalen er for første gang i plus. De tre øvrige SønderjyskE-hold giver beskedne overskud.

ÅRSREGNSKAB: Det var SønderjyskE's fodboldhold, der leverede de bedste resultater i 2016/2017-sæsonen, og det er - som en konsekvens deraf - også fodboldholdet, der leverer mest til driftoverskuddet i Sønderjysk Elitesport A/S.

De tre andre SønderjyskE-hold - ishockey, herrehåndbold og damehåndbold - levede ikke op til målsætningerne, men alle holdene er alligevel kommet ud med sorte tal på bundlinjen.

Fodboldholdet har lavet et overskud på knap 3,5 millioner kroner, mens ishockey, herrehåndbold og damehåndbold bidrager med henholdsvis 88.000 kr., 161.000 kr. og 47.000 kr.

- Det er et jubelregnskab for fodboldforretningen. Det er et godt og stabilt resultat i et svært fodboldmarked. Fodbolden er den gode historie i det her regnskab. Det er et rent jubelår med super resultater i Europa League, top seks i superligaen, et nyt stadion er på vej afledt af succesen, og der er opbakning fra erhvervsliv, kommune og fans, siger SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen.

SønderjyskE's europæiske eventyr sidste sommer stoppede lige før guldgruben i gruppespillet, men direktøren vurderer, at klubbens færd i Europa bidrager med omkring en million kroner på bundlinjen.

Overskuddet betyder, at SønderjyskE Fodbold A/S for første gang vender en negativ egenkapital til et plus - helt præcis fra et minus på 2.150.000 kroner til et plus på 1.270.000 kroner, oplyser SønderjyskE-direktøren.

- For et år siden sagde vi, at vi var lige ved at være er, og nu er det positivt for første gang i fodboldselskabet, siger Klaus Rasmussen.

Årsregnskab
Uddrag fra SønderjyskE's koncernregnskab 2016/2017 (alle tal er efter skat)
SønderjyskE Fodbold Holding A/S: 24.000 kr.

SønderjyskE Fodbold A/S: 3.421.000 kr.

SønderjyskE Damehåndbold A/S: 47.000 kr.

SønderjyskE Herrehåndbold A/S: 161.000 kr.

SønderjyskE Ishockey A/S: 88.000 kr.

Sønderjysk Elitesport A/S: 878.000 kr.

Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S: 931.000 kr.

Koncernresultat ("efter interne elimineringer"): 2.876.000 kr.

Svær ishockeysæson

De tre øvrige SønderjyskE-hold levede ikke op til målsætningerne i 2016/2017-sæsonen, men direktøren glæder sig over, at holdene alligevel leverer sorte tal.

- Fodbolden var en jubelsæson, men de tre andre hold badede sig ikke i succes. Alligevel kan forretningen glide rundt, og der er ansvarlige budgetter. Det viser også, at vi ikke budgetterer med semifinaler i håndbold og finaler i ishockey, siger Klaus Rasmussen.

Især ishockeybutikken gav udfordringer, da spandevis af skader fik SønderjyskE til at være særdeles aktive på markedet, og et kvartfinaleexit trækker heller ikke op.

- Overskuddet er noget mindre end de tidligere år, men vi var hårdt ramt af skader og hentede 12-13 udenlandske spillere ind undervejs. Vi ligger ofte omkring en halv millioner kroner i overskud, men vi var ude at bede om ekstra opbakning undervejs, og det var lidt en force majeure-sæson, hvor vi i modsætning til denne sæson hurtigt reagerede på skaderne, mens vi belært fra sidste sæson nu er mere rolige og i stedet giver mere ansvar til de unge spillere, siger SønderjyskE-direktøren.

Ottende overskud på vej

Håndbolddamerne i Aabenraa gav et lille overskud, selv om de måtte tage et år mere i 1. division, hvor de lige nu ligger til oprykning, mens håndboldherrerne fra Sønderborg også kom i mål økonomisk, selv om det ikke blev til slutspil.

Et økonomisk overskud syv år i træk er en sjælden solstrålehistorie i dansk sport, men Klaus Rasmussen forventer, at sønderjyderne gør det samme i indeværende regnskabsår, der følger 2017/2018-sæsonen.

- Det er meget tidligt at snakke om, for der kan ske så meget, men forventningen er, at vi igen driver et positivt koncernregnskab.

Se tallene: Fodbolden er SønderjyskE's økonomiske flagskib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce