Fem ting, vi lærte af nederlaget i Aarhus

Niki Zimling er på vej i kampform, og så er det bare at håbe, at hans ret skrøbelige fysik kan holde over længere tid. Han er vigtig for dette hold. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Fem ting, vi lærte af nederlaget i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfungerende central midtbane, en usikker venstre back og lige rigeligt med advarsler var nogle af de ting, der faldt i øjnene fredag aften.

Et på en gang ærgerligt og rimeligt nederlag mod AGF satte SønderjyskE markant tilbage i bestræbelserne på at nærme sig de sjove pladser i superligaen. Her er noget af lærdommen fra 1-0-nederlaget fredag aften.

God central midtbane

Niki Zimling har været plaget af skader siden det sene forår, men fredag aften var han tilbage i en form, der giver håb om, at han bliver en stor gevinst for holdet i dette efterår. Stærk i nærkampene, omhyggelig på bolden, og så var der også lige en enkelt eller to gode pasninger over længere afstand.

Sammen med Marcel Rømer danner han et solidt fundament midt på. Rømer er rigtig god, når han gør det, han skal. Det skal han holde sig til.

Poulsen er savnet

Pladsen som venstre back er forholdsvis billigt til salg i Simon Poulsens fravær. Nicholas Marfelt spillede frygtelige 54 minutter i Aarhus og ligner ikke en løsning. Sjusket på bolden, overmatchet i nærkampene og skyld i et mål - udskiftningen var logisk, men er Søren Frederiksen løsningen? Næppe. Simon Poulsen har ikke været en åbenbaring siden sit comeback, men lige nu er han savnet.

Absalonsen er på vej

Ganske imponerende at følge Johan Absalonsens arbejdsiver over samtlige 97 minutter. Absalonsen løb og løb og løb og tilbød sig og kom i de rette positioner - bekymrende, at der var så forholdsvis lidt kvalitet i afslutninger og pasninger. Han må gerne snart mærke succes med sine ting, hvis det ikke skal sætte sig som en mental blokering.

Bænken er tynd

For første gang i sæsonen skulle SønderjyskE jagte en udligning over længere tid, og så bliver det åbenlyst, at bænken er papirtynd. I hvert fald når vi snakker om offensive alternativer.

Søren Frederiksen, Eggert Jonsson og Anders Egholm er fine spillere, men det er jo ikke reelle forstærkninger, når der skal scores mål. Påfaldende, at ingen af de fire forreste blev pillet ud, selv om ingen af dem viste alverden. Men der var bare ikke brugbare alternativer på sidelinjen.

For mange advarsler

Hele fem advarsler indkasserede SønderjyskE i en kamp, der ellers var alt andet end hårdt spillet. Flere af dem burde være undgået, og det giver jo eksempelvis ikke mening, at Mart Lieder efter fire kampe allerede står med to advarsler. Det er lidt bekymrende for en ikke ret bred trup med 12 advarsler så tidligt på sæsonen - flere end noget andet hold i superligaen lige nu. Karantænefaren er til at få øje på.

Fem ting, vi lærte af nederlaget i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce