Det ligner en udesejr i Århus

Marcel Rømer og SønderjyskE har hidtil hentet et point på udebane i denne sæson - det samme, som AGF har hentet hjemme. I lige mange kampe. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Det ligner en udesejr i Århus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun et af de seneste 10 møder mellem AGF og SønderjyskE er endt med hjemmesejr. Århusianerne er betydeligt mere skudglade end sønderjyderne, men også langt mere ineffektive.

Hvis du skal smide de sidste feriepenge ud på et godt væddemål i den kommende superligarunde, ligner det en god ide at satse på en sønderjysk sejr i Århus fredag aften.

Eller i det mindste et sønderjysk point.

SønderjyskE har således ikke tabt de seneste seks gange, holdet har besøgt Århus, i tre tilfælde er det endt med sejr. Af uforklarlige årsager er netop denne konstellation fattig på hjemmesejre - kun i en af de seneste 10 kampe har hjemmeholdet vundet. Den sejr hentede SønderjyskE sidste år med 3-0.

Kigger vi lidt på statistikken bag de to holds første tre kampe i superligaen i denne sæson, er det tydeligt, at AGF trods blot to scoringer - af Jakob Ankersen og Bror Blume - er et noget mere angrebslystent - eller i hvert fald afslutningsivrigt - hold end SønderjyskE.

44 gange har AGF skudt på mål - femteflest i ligaen - mod sønderjydernes blot 28 - intet hold har afsluttet færre gange i superligaen. Til gengæld er AGF's scoringsprocent på blot seks den ringeste af alle holds - SønderjyskE scorer på omkring hvert sjette forsøg og er dermed tredjebedst i ligaen.

AGF tackler igennem

AGF's to målscorere, Jakob Ankersen og Bror Blume, er med ni forsøg hver de ivrigst afsluttede for århusianerne, hos SønderjyskE løber Mads Hvilsom med otte afslutninger med den ære, mens angrebskollegaen Mart Lieder blot har afsluttet fem gange i tre kampe - lige så mange - eller få, om du vil - som AGF-forsvareren Björn Sverrisson.

Hvis det bliver en kamp på fysikken på fredag, kan der være en lille fordel for hjemmeholdet. Mens SønderjyskE har taget syv gule kort mod AGF's fire, kan århusianerne nemlig prale af den bedste statistik af alle, når det gælder vundne tacklinger. I gennemsnit vinder AGF cirka tre af fire tacklinger, SønderjyskE må nøjes med at vinde to af tre. På antallet af tacklinger er de to hold næsten lige med 46 hos AGF og 43 hos SønderjyskE.

De sidste tal i denne omgang overlader vi til Danske Spil, der faktisk har AGF som nogenlunde klar favorit med 2,00 på ettallet og 3,80 på totallet. Så der er måske både ræson og penge i at spille på en udesejr.

Det ligner en udesejr i Århus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce