Claus Nørgaards bombe skaber uro i SønderjyskE

SønderjyskE-træner Claus Nørgaard kom klubben i forkøbet og ligner en færdig mand i Haderslev. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Claus Nørgaards bombe skaber uro i SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag meddelte Claus Nørgaard SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen, at han stopper efter kontraktudløb til sommer. Efter søndagens 0-3 nederlag mod FCK fortalte træneren pressen om sin beslutning, inden spillerne kendte til den. Dermed ligner Nørgaard en mand, der allerede nu er færdig som cheftræner i SønderjyskE.

FODBOLD: Halløjsa, hvor en bombe.

Claus Nørgaard har længe været under pres som cheftræner i SønderjyskE, men lørdag smed han lidt af en bombe over for sportschef Hans Jørgen Haysen. Nørgaard vil ikke forlænge sin kontrakt, når den udløber til sommer.

At Nørgaard måske alligevel ville være fortid i klubben er en anden historie. Da træneren efter 0-3 nederlaget mod FCK fortalte til hele verden, at han ikke længere skal være en del af klubben, kom han på forkant med situationen. Den snak, Nørgaard og Haysen mandag skal have i Haderslev, kommer ikke til at handle om forlængelse eller ej. Den kommer til at handle om, hvorvidt Nørgaard får chancen for at forbedre et pointgennemsnit på blot 1,1 fra efterårssæsonen. Det virker utopisk set med vanlig fodboldlogik.

Nørgaard tog initiativet, og søndag meddelte han omverdenen sin beslutning, inden spillerne kendte til den.

- Overordnet set har jeg lyst til at prøve noget nyt, når det bliver sommer. Jeg har haft to år, som har været spændende og udfordrende og også hårde til tider, så jeg har lyst til at prøve noget, siger Nørgaard, som ikke vil gisne om, hvorvidt det medfører en fyreseddel her og nu.

- Det ligger jo ikke på mit bord, siger Nørgaard, der har et nyt job i udsigt.

- Jeg har haft nogle henvendelser i den periode, hvor vi ikke har snakket om noget, og der har jeg valgt at gå videre med nogle af dem. Men det er ikke noget konkret, jeg kan melde ud.

Er det i Danmark?

- Ja, det er det.

Nørgaard har tidligere arbejdet med ungdomslandshold i Dansk Boldspil-Union, og der kunne måske ligge en jobmulighed dér.

- Jeg synes, jeg har en bred pallette, og det vigtigste for mig er ikke jobbeskrivelsen, og om det hedder cheftræner. Det er at finde det rigtige projekt, hvor jeg passer ind, og hvor jeg kan se mig selv fremadrettet.

I Nørgaards tid er SønderjyskE blevet nummer seks og otte inden for målsætningen, men den gennemsnitlige pointhøst har været nedadgående. Foråret kommer til at handle om at komme væk fra bunden. Slutspillet virker som utopi.

SønderjyskE-træner Claus Nørgaard kom klubben i forkøbet og ligner en færdig mand i Haderslev. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
SønderjyskE-træner Claus Nørgaard kom klubben i forkøbet og ligner en færdig mand i Haderslev. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sportschef gav træner sin vilje

Mandag får Nørgaard besked om, hvorvidt han kan forlænge sin juleferie indtil juli. Dagen står på møde med sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Jeg har en snak med Claus i morgen (mandag, red.), og der får vi vendt alle ting internt. Jeg står ved mit ord om, at det er ham, jeg taler først med internt, som vi har planlagt hele tiden. Udadtil er det dét, der står ved magt, siger sportschefen, som ikke vil sige, om mødet ender i afsked.

- Jeg har selvfølgelig også mine tanker og holdninger til det hele, så det får vi vendt i morgen. Jeg forventer, at der kommer en afklaring i morgen, siger Haysen.

- Han har en kontrakt til 30/6, så lige nu er han der også i foråret.

"Lige nu" kan meget vel udløbe mandag forstået på den måde, at det med de sportslige resultater og den forestående afsked virker overvejende sandsynligt, at Nørgaard har stået i spidsen for SønderjyskE for sidste gang.

Særligt, fordi Nørgaard tog initiativet fra klubben og selv meldte beslutningen ud. Og uagtet at Haysen gav træneren sin velsignelse til at gøre tingene på den usædvanlige facon.

- Han sagde til mig i går, hvordan tingene var, og han ville gerne selv melde tingene ud. Om jeg så synes, det var det rigtige eller ej, har jeg i det mindste givet ham den kredit, at hvis det var det, der betød meget for ham, så var det dét, vi gjorde, forklarer sportschefen.

- Han bad mig om, at det var det, han gerne ville, og hvis jeg sagde til ham, at så ville jeg skynde mig at gøre det først, så var det en anden situation. Så havde vi i hvert fald være oppe at skændes om, hvordan vi skulle gøre. Jeg har sagt, at "hvis det er det, du gerne vil, så gør vi sådan". Vi har stadig vores aftale om vores snak, som vi hele tiden har haft, og så må jeg komme med mine ting dér, siger sportschefen om, hvorfor han indrettede sig efter trænerens ønske.

Om det så får betydning for det, der skal tales om mandag, vil Haysen ikke sige.

- Det har jeg sgu ikke rigtigt nogen kommentarer til.

Haysen vil dog gerne sige, at han ikke er tilfreds med et pointgennemsnit på 1,1 i denne sæson.

- Lige pt. har vi tabt og ikke vundet i fem kampe, så det er jeg selvfølgelig ikke, siger han.

- Hvis jeg ser på en række andre parametre, har der selvfølgelig været ting, vi har udviklet os på. Ingen tvivl om det. Nu skal vi så sætte os ned og evaluere på det hele, siger Haysen.

Helst en dansk afløser

Uanset hvad har klubben travlt med at finde en ny cheftræner. Og hvis det står til Haysen, bliver det også fremadrettet en dansk træner.

- Vi har altid gerne villet have danske trænere. Når det her er kommet ud, kommer der nok en masse ansøgninger, og så må vi kigge på det, siger sportschefen.

Trods den nedadgående pointhøst med Nørgaard ved roret er der næppe en revolution på vej på trænerfronten i Haderslev.

- Grundlæggende har vi stadig den samme profil i forhold til træner, siger Hans Jørgen Haysen.

Claus Nørgaards bombe skaber uro i SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce