Yngste modtager nogensinde: Sønderjysk sangerinde får Modersmål-Prisen

Rikke Thomsen udgav i år en plade på sønderjysk. Nu får hun en pris for sin indsats for den sønderjyske dialekt. Arkfoto: Timo Battefeld

Yngste modtager nogensinde: Sønderjysk sangerinde får Modersmål-Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28-årige Rikke Thomsen får som den yngste person i 40 år Modersmål-Selskabets Modersmål-Prisen for hendes indsats for den sønderjyske dialekt.

Blans: Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen, der er opvokset i Blans og Vester Sottrup, er valgt som modtager af Modersmål-Prisen 2019. Modersmål-Prisen uddeles hvert år af Modersmål-Selskabet som en påskønnelse for særlig fremragende anvendelse af et sprog efter selskabets ideal: Klart, udtryksfuldt og varieret.

Modersmål-Prisen 2019 gives i år til sangskriver Rikke Thomsen for hendes indsats for den sønderjyske dialekt. I slutningen af marts 2019 udgav Rikke Thomsen albummet 'Omve'n hjemve' med seks sange på sønderjysk.

- Sønderjysk betyder jo det, jeg kommer fra. Jeg er flyttet 23 gange i mit liv. Det eneste som ikke er forandret er e sproch. Det er mit ophav, sagde Rikke Thomsen til JydskeVestkysten i forbindelse med sin udgivelse.

Det er første gang, at Rikke Thomsen har skrevet sange på sønderjysk.

- Jeg har altid kunnet tænke mig at udgive noget på sønderjysk. Men musik bliver meget direkte, når det er på dansk og endnu mere, når det er på sønderjysk. Så man skal vide hvorfor, man gør det, sagde Rikke Thomsen i april til JV.

Sønderjysk betyder jo det, jeg kommer fra. Jeg er flyttet 23 gange i mit liv. Det eneste som ikke er forandret er e sproch. Det er mit ophav.
Rikke Thomsen, sønderjysk sangskriver

Prisfest i Blans

Det er 40. gang, at Modersmål-Selskabet uddeler Modersmål-Prisen, og Rikke Thomsen er den yngste modtager i selskabets historie.

Rikke Thomsen er født på Grønland og opvokset i Blans samt hos sine bedsteforældre i Vester Sottrup. Som 16-årig flyttede hun til Nordjylland til sin far. Hun er student fra Dronninglund Gymnasium i 2010 med studieretningen Musik & Engelsk samt cand.mus. i sang og guitar fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg, 2019. Hun blev Årets Danske Sangskriver i Akustikkens Sangskriverkonkurrence i Aarhus i 2012/2013 og Årets Nordjyske Sangskriver ved Band Battle på Skråen i Aalborg 2013.

Musikalsk har Rikke givet over 300 koncerter som support for store danske musiknavne som Tina Dickow, Mads Langer, Signe Svendsen samt optrådt sammen med Allan Olsen og Niels Hausgaard.

Modersmål-Prisen på 10.000 kroner overrækkes på Eckersberg Friskole den 15. september. Her vil der være taler samt koncert med Rikke Thomsen. Eckersberg Friskoles støtteforening står for det praktiske arrangement og vil sælge ringridere og drikkevarer. Overskuddet går til støtteforeningen. Deltagelse kræver billetter, men det er gratis.

Det foregår søndag den 15. september kl. 12-14. Billetter fås via: www.modersmaalselskabet.dk

Yngste modtager nogensinde: Sønderjysk sangerinde får Modersmål-Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce