Varmeselskaber vil forenes i 2018

Mogens Elmvang overvejer, hvordan han skal forholde sig til en eventuel fusion med Gråsten og Sønderborg fjernvarme, men afgørelsen er i sidste ende de 1300 forbrugeres, understreger han. Arkivfoto: Claus Thorsted

Varmeselskaber vil forenes i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammenlægning: Fjernvarmeselskaber vil forsøge at gennemføre sammenslutning i 2018 måske også med Augusteborg.

SØNDERBORG: - Vi indkalder til et borgerinformationsmøde i januar for at fortælle om den planlagte sammenlægning af Gråsten og Sønderborg fjervarme, så den enkelte forbruger kan tage stilling til, hvordan de forholder sig. Vi forstår ikke, Gråsten Andelsboligforening er imod fusionen, for vi øger deres stemmeandel 800 procent ved at give hver enkelt forbruger en stemme svarende til 454 boligenheder mod de 54 stemmer, boligforeningen har i dag, siger formand i Gråsten Fjernvarme Morten Sommer.

Det var lidt af en bet, Gråsten Andelsboligforening vendte tommelfingeren nedad over for den fusion, der var indkaldt til ekstraordinære generalforsamlinger 20. december i Gråsten og 21. december i Sønderborg for at få gennemført. Nu må sammenlægningen vente, da Gråsten Fjernvarme ikke ønskede en afgørelse, hvor det på forhånd var givet, andelsboligforeningen ville stemme imod. Ledelsens bekymring går på at miste indflydelse i fusionen, der af fjernvarmeselskaberne anses for at være et ubetinget gode med stordriftsfordele til følge.

Fakta
Sønderborg og Gråsten Fjernvarme har tilsammen 12000 forbrugere - 10.300 i Sønderborg og 1700 i Gråsten. Augustenborg Fjernvarme har 1300 tilsluttede husstande. Augustenborg Fjernvarme afslog i sin tid at blive aftagere af en alsisk fjernvarmeforsyning med udgangspunkt i Sønderborg, men tog senere selv initiativ til et administrativt samarbejde med Sønderborg Fjernvarme, der også ordner papirgangen for varmeforbrugerne i Gråsten. Det ønskes udvidet til en reel sammenslutning, men det har der vist sig at være modstand imod i Gråsten Andelsboligforening.

Augustenborg i venteposition

- Da Gråsten og Sønderborg ønskede at fusionere 1. januar 2018, valgte jeg at afvente, til vi har fremlagt tankerne bag en fusion på vores generalforsamling i august. Vi vil som bestyrelse tage stilling til, hvad vi vil anbefale, men vi har intet hastværk, siger formand for Augustenborg Fjernvarme, Mogens Elmvang, der konstaterer, at Gråsten og Sønderborg heller ikke er kommet længere.

- Det er suverænt vore 1300 forbrugeres afgørelse, om vi skal være med eller ej. Vi står over for økonomiske udfordringer som følge af bortfaldet af det statslige grundbeløb, og vores energiforsyning påkalder sig også nye afgørelser, som vi bliver nødt til at træffe, siger Mogens Elmvang.

- Vi afventer borgerinformationsmødet i Gråsten og tager stilling til det videre forløb, når der kommer en melding derfra siger, direktør i Sønderborg Fjernvarme Erik Wolff om de foreløbigt kuldsejlede fusionsplaner.

Varmeselskaber vil forenes i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce