Unge som mistrives i skolen får en ny chance i Ungdomsskole-projekt


Unge som mistrives i skolen får en ny chance i Ungdomsskole-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heltidsundervisning i Ungdomsskolens Ungecenter bliver nu et fast tilbud for op til 12 unge, som har brug for skræddersyet støtte.

Sønderborg: Ungecentret i Sønderborg Kommune har med succes gennemført et pilotprojekt med heltidsundervisning af 14- til 18-årige, som ikke får udbytte af almindelig skolegang. Derfor bliver heltidsundervisning i Ungdomsskolens Ungecenter nu er fast tilbud for op til 12 unge, som har brug for skræddersyet støtte i både skolen og fritiden.

Tilbuddet henvender sig til unge, som af forskellige grunde ikke får udbytte af almindelig skolegang i 7. til 10. klasse. De unge er belastet af massive sociale og følelsesmæssige udfordringer, som typisk viser sig ved, at de afviser krav i skolen og har meget fravær. Nogle af dem er også på vej ud i kriminalitet eller/og misbrug.

- Det er unge mennesker, som har det svært og på deres egen måde råber om hjælp. Det skal vi gøre alt for at gi' dem. Den succes, som Ungdomsskolen har haft med heltidsundervisning, skal vi anvende til at hjælpe flere unge mennesker, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.

Stor fleksibilitet

Heldagsundervisningen møder de unge ved, at der er stor fleksibilitet i organisering, ramme, indhold, periode, tid og sted.

- Nogle er for eksempel meget interesseret i biler, og så har vi valgt at koble matematik- og danskundervisningen til biler ved for eksempel at udregne bremselængder og læse manualer til biler. Én er meget interesseret i at arbejde i landbruget, og derfor er undervisningen henlagt til personalestuen på den gård, hvor han arbejder, og opgaverne handler om det, han interesserer sig for, fortæller leder af ungdomsskolen, Ole Nordentoft Rasmussen.

Et tværfagligt visitationsudvalg henviser de unge til helhedstilbuddet for en periode, der aftales med den unge, dog højst et år.

- Vi må anerkende, at nogle unge bare ikke trives i de tilbud, som skoler og specialklasser har. Vi kan til gengæld ikke acceptere, at de slet ikke går i skole - og dermed sætter sig ud på et sidespor i forhold til for eksempel at få en uddannelse. Det er den nød, Ungdomsskolen ser ud til at have knækket ved at skræddersy tilbud til det enkelte unge menneske, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling.

Unge som mistrives i skolen får en ny chance i Ungdomsskole-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce