Udviklingshæmmet beboer overfaldet i sit hjem

Genrefoto: Michael Bager

Udviklingshæmmet beboer overfaldet i sit hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En beboer på Botilbud Skrænten i Sønderborg er blevet overfaldet ved sin lejlighed. Politiet efterforsker sagen. Kommunen overvejer skærpet sikkerhed.

Sønderborg: Lørdag den 29. juni blev en beboer på et botilbud for udviklingshæmmede, Skrænten i Sønderborg, overfaldet i sit hjem.

- Vi kan bekræfte, at der er sket et overfald, men derudover ønsker vi ikke at kommentere sagen, da den stadig bliver efterforsket, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skrænten er et af Sønderborg Kommunes botilbud for voksne med nedsat fysisk eller mental funktionsevne. På Skrænten bor omkring 40 personer, der er udviklingshæmmede i let til moderat grad. Sønderborg Kommune bekræfter hændelsen men ønsker ikke at oplyse sagens detaljer.

- Der har været en episode på Skrænten. Jeg kan ikke komme nærmere ind på omstændighederne. Når vi ikke har sagt noget ud i offentligheden, er det fordi, vi har et særligt hensyn til beboerne, forklarer plejecenterchef for Sønderborg Kommune, Joan Slaikjer Hansen.

Intern håndtering

På grund af overfaldet har kommunen nu appelleret til beboere og pårørende om at tage sig nogle forholdsregler.

- Vi har gjort beboere og pårørende opmærksomme på tricktyve, og vi har sagt, at man skal bede om identifikation, hvis der kommer en, man ikke kender, og at man ikke bør have større pengebeløb i sin lejlighed, fortæller Joan Slaikjer Hansen.

Hun tilføjer, at hjemmeplejen er blevet indskærpet at overholde faste tidspunkter, så beboerne ved, hvornår på døgnet nogen kommer på besøg.

Der er personale på botilbuddet døgnet rundt, men efter overfaldet overvejer kommunen nu også at skærpe sikkerheden yderligere.

- Det er på tale, at der kommer et andet adgangssystem på Skrænten. I dag fungerer det som en almindelig boligforening, hvor man kan gå direkte ind i trappeopgangen, forklarer Joan Slaikjer Hansen.

Udviklingshæmmet beboer overfaldet i sit hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce