Tysker tilstår: Derfor dræbte jeg 21-årige Kasper fra Sønderborg

Foto: Arkivfoto: Morten Flarup

Tysker tilstår: Derfor dræbte jeg 21-årige Kasper fra Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDERBORG/CHRISTIANSFELD: En 40-årig tyrkisk mand med bopæl i Hamborg har lørdag eftermiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Kolding erkendt at have stukket den 21-årige Kasper Jacob fra Sønderborg i brystet og maven flere gange i nat. Han varetægtsfængsles i fire uger.

Knivdramaet udspillede sig på Kongens Gade i Christiansfeld klokken kvart i to, og den totale tragedie var en kendsgerning, da Kasper Jacob halvanden time senere udåndede på Kolding Sygehus.

Med kvæstelser i brystet og maveregionen var den 21-årige alsing så medtaget efter knivstikkene, at en hyggelig aften og nat i byen altså endte tragisk med, at Kasper Jacob mistede livet.

I grundlovsforhøret, som begyndte klokken 13, har den 40-årige gerningsmand forklaret, at han stak kniven i den unge mand tre gange, men at det skete i nødværge.

- Jeg lå og sov på en bænk i Christiansfeld, og jeg vågnede ved, at der stod en mand og talte til mig på et fremmedsprog - formentlig dansk. Han generede mig, og han ville tage mine ting og sager og min cykel. Jeg sagde "politi, politi" til ham flere gange for at få ham til at gå, men han lod sig ikke skræmme og ville ikke gå væk, forklarede den 40-årige drabsmand foran dommeren.

Han forklarede via en dansk-tyrkisk tolk, at han kom til Danmark fra sit hjem i Hamborg den 2. eller 3. juni som turist.

- Jeg kom her for at holde ferie, og min plan har været at cykle Danmark rundt. Siden jeg kom hertil, har jeg blandt andet overnattet en enkelt gang i Sønderborg. Det er en meget flot og smuk by, sagde han.

Men i nat var det en bænk i Christiansfeld, den 40-årige mand havde valgt som overnatningssted i sin sovepose, og det blev skæbnesvangert for 21-årige Kasper Jacob fra Sønderborg, som tilfældigvis var i Christiansfeld for at besøge nogle bekendte.

Den drabssigtede understregede flere gange i sin forklaring, at han brugte kniven - en sammenklappelig lommekniv - i nødværge.

- Da han ikke ville gå og ville tage mine ting, stod jeg op af min sovepose. Og pludselig slår han mig med knytnæve. Jeg bliver slået fem-ti gange i venstre side af ansigtet, så jeg er helt groggy. Han bliver ved med at slå, selv om jeg forsøger at flygte fra stedet, men han følger efter. Så stikker jeg ham tre gange i maven. Det får ham dog ikke til at holde op med at slå. Jeg sigter så mod den hånd, han slår med, for at få ham til at stoppe. Først da holder han op med at slå, lød det fra den 40-årige, som også sagde, at han bemærkede, den unge mand bar en stålvest.

Og derfor kunne han heller ikke forestille sig, at han havde skadet Kasper Jacob alvorligt.

- Jeg så ikke noget blod, sagde han. Hvilket dog står i skarp kontrast til, hvad et vidne på stedet har forklaret politiet. Samme kvindelige vidne, som i nat ringede 112 efter at have overværet en del af tragedien.

Efter knivdramaet gik eller vaklede den 21-årige Kasper Jacob ifølge det forklarede cirka 50 meter væk fra stedet.

- Imens samlede jeg mine ting sammen, tog min cykel og gik i modsatte retning, sagde den drabssigtede i retten.

Han vendte imidlertid tilbage kort efter. Men bizart nok ikke for at se til Kasper Jacob, som på det tidspunkt angiveligt har befundet sig i stærkt kritisk tilstand efter at være blevet stukket med tre gange med kniven.

- Jeg havde glemt min madpakke, og den skulle jeg have med. Derfor gik jeg tilbage til stedet, lød det fra den drabssigtede.

Kort før klokken 14 er grundlovsforhøret stadig i gang i retssal 3 ved Retten i Kolding.
Foto: Arkivfoto: Morten Flarup

Tysker tilstår: Derfor dræbte jeg 21-årige Kasper fra Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce